Naar buiten met Groen doet goed!

20 april 2023
Wat is de lente toch fijn, heerlijk om dan lekker vaak naar buiten te gaan. Op zoek naar een natuuruitje met je kinderen? Check dan deze Groen doet goed tips. Sommige activiteiten zijn al snel, anderen pas wat later. Veel plezier!

Schapen scheren

Het is lente! Dat wordt gevierd op de Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk met veel natuuractiviteiten. Bewonder tijdens de Schaapscheerdersfeesten de lammetjes, laat je haren invlechten met schapenwol en nog veel meer!



Speuren en verwonderen

Vind de natuurgeheimen van Wijk bij Duurstede met Groen doet goed! Kids ontdekken in de vakantie de dieren op de kinderboerderij met leuke opdrachtjes en zoekkaarten. En vast voor in de agenda: op 11 juni is het weer Slootjesdag!



Zelf aan de slag

Iedere zondag kunnen kinderen (4-12 jaar) bij NME-Centrum InBredius terecht voor een leuke groene activiteit. De activiteit is bijna iedere week anders en hangt samen met de tijd van het jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig.



Gezinsactiviteit biodiversiteit

Dit jaar staat het thema biodiversiteit centraal bij De Boswerf in Zeist. Bij deze eerste activiteit rondom dit thema draait alles om planten. Op 21 mei kun je al je zintuigen prikkelen om planten te voelen, ruiken, proeven en horen (ja écht!).



Groene uitjes

Twee toffe activiteiten van NME Houten die je niet wilt missen! Op 20 mei wordt de werkschuur in Nieuw Wulven geopend en is er van alles te doen. De Buitendag is ieder jaar een feestje en vindt op 24 juni plaats bij Boerderij Nieuw Slagmaat.



Kunst in en met de natuur

Kinderen en ouders kunnen in gemeente De Ronde Venen kennismaken met de wondere wereld van de buitenkunst. Met blaadjes, takken en bloemen leren ze iets prachtigs neer te zetten. Er zijn workshops op verschillende locaties!



Lentefeest

Het begin van dit vrolijke seizoen wordt groots gevierd! Op 3 mei staat het buitenterrein van Bouwgein vol met natuuractiviteiten als bloembommen en insectenhotels maken. Ook is er een sapfiets en een natuurtroubadour.



Vies worden mag

Met de jaarlijkse ModderDag wil IVN het belang van vrij spelen in de natuur extra onder de aandacht brengen. Zet 17 juni vast groot in je agenda! Moddertaartjes bakken, een moddermasker nemen of gewoon lekker spelen. Doen jullie mee?




Groen doet goed is een programma van IVN Natuureducatie, Provincie Utrecht en negen samenwerkende gemeentes om kinderen en ouders naar buiten te laten gaan en de natuur te ontdekken. Vind je het leuk om meer te lezen over Groen doet goed? Kijk dan op de website.

Veel plezier! Naar de website