Oogstfeest

19 augustus 2021
Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het van 5 september t/m 10 oktober tijd om te oogsten. Ontdek tijdens het Oogstfeest samen meer over de vorm, kleur en smaak van het eten. We hebben de locaties en data van het Oogstfeest voor je op een rijtje gezet!
Oogstfeest Steede Hoge Woerd
Op Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, is het zondag 5 september groot feest! Naast het Oogstfeest vindt deze dag ook het Leidsche Rijn Festival plaats. Haak aan bij de pizza-speurtocht, kom zelf groenten oogsten, duik de pluktuin in en ga met een mooi veldboeket naar huis of volg de workshop ‘Smaken & Proeven’ van Mad Sience. 

Oogstfeest Koppelsteede
Kom op zondag 19 september naar Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten Zuid. Bezoek de oogstmarkt met lokale producten en doe mee met de leuke activiteiten zoals: insectenhapjes proeven, appels plukken in de boomgaard en een workshop ‘kaas maken’!Oogstfeest Griftsteede
Stadsboerderij Griftsteede ligt midden in het Griftpark. Op zondag 26 september wordt hier het Oogstfeest gevierd. Kom samen appels plukken en appelmoes maken, zaden oogsten uit de bloementuin, groentetaartjes maken voor de dieren en nog veel meer!

Oogstfeest Gagelsteede
Op zondag 3 oktober is het groot feest op Gagelsteede. Vier samen het Oogstfeest en het Boerderijfeest! Met onder andere het verwennen van de dieren, ontdekken van de bodemdiertjes en genieten van de oogst!

Oogstfeest Eilandsteede
Op zondag 10 oktober wordt een week aan oogsten afgesloten op Stadsboerderij Eilandsteede. De oogst wordt gedeeld met buurtbewoners en met de dieren. Vier de oogst mee! Maak groentetaartjes voor de dieren, kom wortelhappen en maak kruidenthee met verse kruiden.Veel plezier!

Klik voor meer info door naar de site van Utrecht Natuurlijk via de roze button! Naar de website