Paasknutsels maken

5 maart 2024
Paasknutsels en paasversiering maken kan iedereen! Ga samen met je kinderen aan de slag of laat ze zelf lekker knutselen. De meeste knutselspulletjes hebben jullie misschien al wel in huis. Check de tips van onze Kidsproof collega Esther en maak met deze paasversiering van Pasen een gezellig feest!

1. Paashaas kaart

Nu je Pasen niet samen met je familie kunt gaan vieren, kun je wel laten weten dat je op deze dagen ook aan hen denkt. Wat dacht je van deze leuke paaskaarten om te versturen? Schrijf er zelf een leuk tekstje in en stuur ze op naar wie je maar wilt.

paasversiering maken paasknutsels

2. Paasschaal vol lekkers

Vinden je kinderen het ook altijd zo gezellig om samen aan tafel wat te drinken en dan een grote schaal met lekkers op tafel erbij te zetten? Met deze paasschaal vol groenten, fruit, kaas, brood en dip gaat dat vast helemaal goed komen.

3. Eitjes in servetjes

Niks zo leuk als met Pasen ontbijten met deze vrolijke eitjes in servetjes! En ze zijn zo makkelijk samen met de kinderen te maken! Succes gegarandeerd!

paasversiering maken

4. Kuikentje zwaait

Dit kuikentje met zwaaiende handjes zoekt een leuk plekje aan de muur, op de deur of in de paastakken. Enige dat je nodig hebt zijn ijsstokjes en papier!

paasversiering maken

5. Konijntje in een auto

Wil je een gezond kunstwerkje op je bord? Laat dan een van je kinderen dit leuke konijntje met wortel eens maken! Echt heel leuk om te doen. Wel een beetje geduld vereist. Maar wedden dat ze trots zijn op het resultaat. Bijna zonde om op te eten, toch?

paasversiering maken

6. Eitje op een knijper

Heel erg makkelijk en snel gemaakt, een eitje op een wasknijper waar een kuikentje tussendoor spiekt als je 'm open knijpt. Lief, toch? Je kunt natuurlijk ook het eitje en de knijper eerst nog versieren met potlood, stiften of verf!

paasversiering maken

7. Haasje van knopen

Hoe schattig is dit haasje van knopen en pijpragers? Even thuis wat mooie knopen in diverse maatjes verzamelen en dan heb je dit leuke haasje tijdens Pasen als decoratie op de paastafel staan. Natuurlijk kun je 'm ook in de paastak hangen!De twee paastips hieronder voor paasversiering hebben we van Superleukefeestjes.nl ontvangen. Klik voor meer info over deze tips voor de paastafel met kinderen door naar de site van Superleukefeestjes.nl 

8. Menukaart

Om iedereen te laten weten wat er op het paasmenu staat is een menukaartje natuurlijk ontzettend handig. Maar dan wel helemaal in de paasstijl! Neem twee grote gele confetti rondjes voor de basis van het kuikentje. Plak het kuikentje op dik papier. Met een stift teken je het snaveltje en de pootjes. Versier het dan verder met bijvoorbeeld wat gras en bloemetjes.

paasversiering maken paasknutsels


9. Servetring

Naast de menukaart kan een servetring de tafel helemaal opleuken. Download hier een voorbeeld! Het beste kun je het op wat dikker papier printen. Gebruik wit papier en versier het diertje in vrolijke kleurtjes of print 'm direct al uit op een vrolijk kleurtje. Het konijntje is niet alleen leuk voor je servet, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je bestek of een paar stiften in leggen.

paasversiering maken paasknutsels

Vrolijk Pasen en geniet van mooie dagen samen!

Zin om nog meer paasversiering te maken? Kijk dan naar onze leuke tips en ideetjes om zelf een paastak te maken.