De 15 leukste pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht

1 november 2017
Pannenkoeken of poffertjes eten: één groot feest! In en om Utrecht zijn heel veel leuke pannenkoekenrestaurantjes te vinden, zowel in de stad als in de natuur. Onze 15 favoriete adresjes vind je hier!
Pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht © foto Rhijnauwen

15 favoriete pannenkoekenrestaurants in en om Utrecht

Pannenkoeken eten in Utrecht? Keuze genoeg voor leuke en kindvriendelijke pannenkoekenrestaurants en pannenkoekenhuizen om met je kinderen naartoe te gaan!

Theehuis Rhijnauwen - Utrecht

Bij Rhijnauwen kun je heerlijke pannenkoeken eten! Dit leuke pannenkoekenrestaurant in Utrecht ligt op een prachtige plek aan het water en in het bos. De pannenkoeken zijn op verzoek ook gluten-, melk- en eivrij te verkrijgen. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch en fair trade. Dit is echt een ideale plek voor kinderen; er is een leuke kinderhoek en er zijn kleurplaten en kinderstoelen. Buiten is er een super mooie speeltuin die zowel voor kleine kinderen als de wat oudere kinderen leuk is. 

Restaurant van Geertjes Hoeve - Haarzuilens
Ken je Geertjes Hoeve? Zo'n leuke boerderij, in het mooie Haarzuilens. Je kunt de geitjes voeren en flesjes geven, spelen in het hooi of de speeltuin, ponyrijden en nog veel meer. In het restaurant van Geertjes Hoeve kun je ook heerlijke pannenkoeken eten, natuurlijk bereid met eigen geitenmelk! 

Burgers & Pancakes - IJsselstein
Er wordt eerlijk gekookt, bij Burgers & Pancakes in IJsselstein, met verse en lokale producten. En dat proef je aan je burger en pannenkoek! In het souterrain is een uitgebreide speelruimte voor de kinderen ingericht, met minibioscoop, tafelvoetbal, Nintendo Wii en een knutselhoekje. Vanaf je eigen tafel kun je de speelhoek in de gaten houden via een camera! Ideaal om nog rustig door te tafelen terwijl de kinderen spelen. .

pannenkoekrestaurant utrecht schalkwijk

PAND Pannenkoek - Schalkwijk

In een unieke, stoere barn in Schalkwijk vind je PAND Pannenkoek. Je kunt er met je hele gezin heerlijk pannenkoeken eten en volop binnen en buiten spelen. Er is een uitgebreide kaart, dus ook voor andere gerechten zoals een heerlijke maaltijdsalade, mega PAND-burger of kop soep kun je hier terecht. Heel fijn, een gluten- of lactosevrije pannenkoek is hier geen enkel probleem. Extra leuk aan dit pannenkoekenrestaurant: binnen en buiten valt zoveel leuks te beleven voor kinderen. Want een caravan die midden in het resaturant staat... en een echte auto... dat is toch echt cool! Ga eens naar dit hippe pannenkoekenrestaurant in Schalkwijk en ontdek wat er nog meer te beleven is.

Klein Zwitserland - Driebergen
Bij dit leuke restaurant in Driebergen kun je na een lekkere wandeling of een fietstochtje fijn bijkomen met een drankje en iets lekkers. Op de uitgebreide kaart staan pannenkoeken maar ook diverse vleesgerechten. Ook kun je hier kaasfonduen, heerlijk! Voor de kinderen is er binnen een mooie speelhoek en buiten een leuke speeltuin.

De Oranje Leeuw - Vreeswijk
In Vreeswijk, het historische gedeelte van Nieuwegein, is Restaurant De Oranje Leeuw te vinden. Een Hollands restaurant met heerlijke pannenkoeken maar ook kaasfondue en een lekker seizoensmenu. Het meel voor het beslag van hun pannenkoeken is afkomstige van korenmolen de Windotter in IJsselstein en dat proef je natuurlijk terug in de overheerlijke pannenkoeken! Fijn: er is hier een aparte speelkamer voor de kids, waar ze eindeloos kunnen spelen of ontspannen een filmpje kunnen kijken totdat het eten op tafel staat!

pannenkoekenhuis pannenkoekenrestaurant utrecht
 
't Jagershuys - Zeist
't Jagershuys is een gezellig pannenkoekenrestaurant bij het bos. Leuk om het pannenkoeken eten te combineren met een wandeling in het mooie Zeisterbos! Je kunt hier genieten van allerlei verschillende soorten pannenkoeken. Ook mag je natuurlijk je eigen pannenkoek samenstellen. Voor de kinderen zijn er ook speciale pannenkoeken. Zo is er voor de stoere jongens een pannenkoek met brandweerhelm en voor de meisjes is er een pannenkoek met prinsessen kroon en staf! Het pannenkoekenrestaurant heeft met mooi weer een prachtig ruim terras waar je met je hele gezin kan zitten. Met prachtige natuurspeeltuin aan de achterkant van het restaurant!

Bosrestaurant 't Berghuis - Amerongen
Een ander leuk pannenkoekenhuis in het bos is Bosrestaurant 't Berghuis. Pannenkoeken zijn de specialiteit. Met uitzicht op een grote speeltuin kan je hiervan heerlijk genieten in de zon op het terras. Natuurlijk kun je ook binnen zitten in het knusse restaurant. ’t Berghuis ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, aan de voet van de Amerongse Berg. Een heerlijke plek om na een lekkere maaltijd (met of zonder hond) te gaan wandelen, mountainbiken, paardrijden of gewoon lekker te ontspannen.

Boerderij De Middenhof - Nieuwegein
In dit pannenkoekenrestaurant in Nieuwegein worden alle pannenkoeken gemaakt van natuurproducten: meel van de molenaar, groente en fruit van het land. Ze worden gebakken in een open keuken, dat ziet er spectaculair uit!

Pannenkoekhuis Midden op 't Land - Benschop
Een ouderwets gezellige middag bestaat uit pannenkoeken eten en midgetgolfen. Het kan in het schattige plaatsje Benschop, bij Pannenkoekenhuis Midden op 't Land. Bij mooi weer is er ook nog een springkussen!

pannenkoekenrestaurant utrecht omgeving

De Ponthoeve - Vianen
De Ponthoeve is een unieke pannenkoekenboerderij op een prachtig eiland in de rivier de Lek. Vanuit het pannenkoekenrestaurant en de dakterrassen heb je een fantastisch uitzicht. De boerenpannenkoeken worden natuurlijk gemaakt met melk van de eigen koeien. En die koeien mag je ook rustig even gaan begroeten. Met speelgelegenheid voor de kinderen!

Groot Café Restaurant De Griffel - De Bilt
Midden in het gezellige centrum van De Bilt is Groot Café Restaurant De Griffel gevestigd. Het bestaat uit drie delen: het café, de serre en de binnentuin. Bij mooi weer kun je heerlijk op het terras zitten of in in de binnentuin die is voorzien van een glazen dak. Het menu van De Griffel is zeer veelzijdig. Bij dit kindvriendelijke restaurant in De Bilt is het ook mogelijk om je eigen pannenkoek samen stellen!

Anafora Parkrestaurant - Utrecht
Combineer een bezoekje aan dit mooie restaurant met spelen in de fantastische Bosspeeltuin! Parkrestaurant Anafora ligt prachtig in het hart van het groene en waterrijke Máximapark. En weet je dat je er ook op de fiets zo bent vanuit Utrecht Centrum? Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Meer info over pannenkoeken eten bij Anafora in Utrecht.

De Muntkelder - Utrecht 
Bij dit knusse pannenkoekenrestaurant in het centrum van Utrecht kun je kiezen uit heeeeel veel verschillende pannenkoeken. Wat denk je van een pannenkoek "Ronnie Riks" of "Stientje Stuiver"? Bij lekker weer kun je buiten aan de werf zitten en kijken naar de bootjes op de Oudegracht. Echt een uniek plekje in Utrecht! 

't Wapen van Odijk - Odijk
In dit pannenkoekenrestaurant in Odijk kun je kiezen uit zoete en hartige pannenkoeken. Er is dus voor ieder wat wils! Kinderen zijn hier meer dan welkom. Speciaal voor hen is er een speelruimte. Alle kinderen mogen bij hun pannenkoek een leuk cadeautje uitzoeken, wat een feest!

In onze rubriek uit eten met kinderen vind je nog veel meer leuke tips om met je kinderen uit eten te gaan in en om Utrecht!

Eet smakelijk allemaal!


Andere leuke kinderuitjes en weekenduitjes in Utrecht

Op zoek naar meer toffe tips? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kinderuitjes in Utrecht, kijk snel!

Uitagenda-kinderuitjes