icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De tofste Pinksteruitjes in en om Utrecht!

1 mei 2021
Hoera, het is (bijna) Pinksteren 2021 en het hele gezin is een extra dagje vrij! Dat wordt genieten samen... Gebrek aan inspiratie en geen idee wat jullie zouden kunnen gaan doen in deze rare corona-tijd? Geen probleem, want wij verzamelden alvast de tofste pinksteruitjes voor je zodat jullie er een geweldig lang pinksterweekend van kunnen maken. Check onze tips!
Leuke uitjes met kinderen rondom Utrecht? Check onze tips voor Pinksteren!

Pinksteruitjes met kinderen rondom Utrecht

Tips voor het hele gezin, bekijk ze snel. De uitjes die je hieronder ziet kunnen helaas niet doorgaan in verband met corona. Op zoek naar tips voor 2021 in deze corona-tijd? Check dan deze blog -> Tips voor Pinksteren 2021 met kinderen rondom UtrechtKermis de Klop

Voor de derde keer wordt Fort aan de Klop in Utrecht tijdens Pinksteren omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein. Familiefestival Kermis de Klop heeft de sfeer van een oude dorpskermis en staat in het teken van micro-theater, circus, muziek en kinderworkshops. Ook aan volwassenen is gedacht. Geniet van het festivalfood uit de rollende keukens, een drankje aan de buitenbar en verschillende muzikale optredens. Het wordt waarschijnlijk druk, dus kom lekker met de fiets. 

pinksteren tips kinderen uitje utrecht

PARADE PAARD (8+)

Heb je zin om met Pinksteren naar het theater te gaan? Dat kan! Bij Podium Hoge Woerd kan je genieten van de voorstelling PARADE PAARD. Deze nieuwe, fabuleuze voorstelling van De Vrijstaat gaat over de jonge held Remi, die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert. Op beide Pinksterdagen kan je na afloop je eigen stokpaardje knutselen. Een leuk uitje voor jong & oud.


Naar het fort

Een klein stukje buiten Utrecht, in Herwijnen, vind je GeoFort. Dit is een spannend forteiland waar je zowel binnen als buiten een hoop kunt beleven! Tijdens het Pinksterweekend staat hier alles in het teken van Minecraft. Speur lekker rond in het Minecraftdoolhof, bouw mee aan de stad van de toekomst, doe de Minecraftspeurtocht en red het digitale GeoFort van de overstroming. De GeoExperience en de Vleermuistuin zijn ook zeker de moeite waard om een keer te bezoeken! 

pinksteren tips kinderen uitje utrecht

Familiebrunch

Heb je zin om met Pinksteren lekker buiten de deur te eten? Op Tweede Pinksterdag kan je met de hele familie lekker brunchen bij KEES eten & drinken in Houten. De kleintjes kunnen tijdens de brunch zelf iets lekkers bestellen van de kinderkaart en zich vermaken in de speelhoek. Ze hebben hier trouwens net een nieuw klimrek neergezet, dus dan kunnen je kids deze meteen even uittesten! 

Nationaal Bomenmuseum

Peter en de Wolf komen op Tweede Pinksterdag op bezoek in het Nationaal Bomenmuseum in Doorn. Een leuke familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij goed weer is het concert in de bomentuin. Bij slecht weer in de gezellige loods achter het bezoekerscentrum. Als je besluit om naar het Bomenmuseum te komen, neem je dan ook wel een kijkje in de Boomhut van Max? Ook leuk, ga op ontdekkingsreis en doe mee met een toffe speurtocht.Campina Open Boerderijdagen

Ontdek tijdens de Campina Open Boerderijdagen hoe het eraan toe gaat op een boerderij. Op Tweede Pinksterdag openen 69 boerenfamilies hun deuren, zodat je zelf kunt zien én beleven waar de melk vandaan komt. Altijd al benieuwd geweest hoe de koeien gemolken worden en waar ze bijvoorbeeld slapen? Kom erachter tijdens een rondleiding over het erf. Strijd samen met je familie in de melkwegrace, leg diverse hindernissen af en bereik zo snel mogelijk de finish lijn! Natuurlijk kun je ook de lekkere zuivelproducten van Campina proeven. De open dag is gratis te bezoeken.


Dat is gaaf, tuben!

Zin in iets lekker actiefs en origineels? Ga dan tuben bij Skipiste Nieuwegein. Met een opblaasband de berg af glijden is fun en actie voor iedereen. Beide Pinksterdagen is er een speciale actie bij Skipiste Nieuwegein, je kunt dan al komen tuben vanaf €6,00 per kind. Kom het beleven!

pinksteren tips kinderen uitje utrecht

Check de Uitagenda voor nog veel meer leuke kinderactiviteiten en tips voor uitjes tijdens het Pinksterweekend 2019!

Zin in een fijn dagje thuis met de kinderen? Kijk dan eens voor leuke knutseltips op onze DIY pagina. Je vindt hier de tofste dingen om samen te maken, maar ook lekkere recepten en gave schminktips. Zo zullen de kids zich geen moment vervelen tijdens het lange Pinksterweekend.

We wensen je hele fijne en vooral super gezellige Pinksterdagen toe!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!