icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

5x prachtige pluktuinen in Utrecht!

19 mei 2021
Pluktuinen zijn razend populair! Niets leukers ook dan zelf je bloemen uitzoeken en plukken. Vanaf juni/ juli staan er weer een hele hoop bloemen in bloei. Bewonder de bijzondere exemplaren bij deze locaties en pluk een prachtig boeketje voor thuis!
Prachtige bloemen pluktuinen in Utrecht!

Pluktuinen in Utrecht: Bloemen en groenten

Bloemen, wie is er niet gek op! Pluk ze zelf in een van deze mooie pluktuinen in en om Utrecht. Bij sommige tuinen kun je ook verse groenten kopen. Bekijk onze favoriete adresjes!

Let op: check voor vertrek altijd de actuele openingstijden! De openingstijden kunnen anders zijn in verband met corona. Verder gaat het om natuurproducten die afhankelijk zijn van het weer.

Merwede Pluktuin
Ga vrolijk het voorjaar in met een bezoek aan de Merwede Pluktuin. De tuin is te vinden op de kop van het gebied waar de komende jaren de nieuwe stadswijk Merwede wordt gebouwd en is dan ook een kennismaking met de toekomstige wijk. Rust lekker uit op een van de picknickbankjes en dan naar huis met een zelfgeplukte bos bloemen uit de pop-up pluktuin!

Landgoed Bredius
Een historische moes- en pluktuin op het prachtige Landgoed Bredius. Door een tuin aan te leggen, met groenten, bessengaarden en sierbloemen kon een deel van het oude landgoed in de tijd van de familie Bredius terugkeren. Je kunt hier je eigen bosje bloemen of bakje met bessen komen plukken, of wat van de verse groenten meenemen. AgnesKruiden
Een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer; voor ieder wat wils. Op dit stuk land van AgnesKruiden worden op biologische wijze kruiden voor theemelanges gemaakt. Verder worden er af en toe Open dagen met speciale kinderactiviteiten georganiseerd en kunnen de kids hun eigen boeketje samenstellen in de prachtige biologische pluktuin!

Biologische groentetuin
Verse, heerlijke en biologische producten in de tuin van Cor en Gery. In deze groentetuin worden heerlijke biologische groenten verbouwd. Wat dacht je van verse komkommers, rode bieten, sperciebonen of snijbonen? Vanaf half juli tot oktober vind je ook kleurige Dahlia's in de tuin. Kom langs, pluk en ga naar huis met een paar prachtige exemplaren!

Bloemen pluktuinen Utrecht

Amelishof

Tuinderij Amelis’Hof is een 18e eeuwse moestuin van circa 1 hectare groot! Vanaf mei tot november kun je terecht in de de tuinwinkel in het bos voor de verse biologische groenten, fruit en kruiden. Verspreid over de tuinderij groeien meer dan 150 soorten bloemen. Loop samen met je kinderen lekker rond tussen de bloembedden en knip je ideale veldboeket bij elkaar in de bloempluktuin.

Steede Hoge Woerd
Een bloemetje hier, een bloemetje daar en zo heb je ineens een prachtig boeketje klaar! Van korenbloemen tot dahlia's, Steede Hoge Woerd heeft hele mooie exemplaren in haar pluktuin. Maak deze zomer een rondje met je schaar en zoek de mooiste bloemetjes bij elkaar.

Geniet ervan!

Bloemen pluktuinen Utrecht