10x Restaurants met speeltuin én terras

12 april 2024
Ideaal: kindvriendelijke restaurants met speeltuin én terras! De volwassenen kunnen rustig genieten van een hapje en drankje, want de kinderen vermaken zich wel. Kidsproof zette de leukste adresjes om uit eten te gaan met speeltuin rondom Utrecht en het Gooi op een rijtje.
Een restaurant met speeltuin en terras: ideaal om uit eten te gaan met kinderen!
Fort aan de Klop
Op het forteiland van Fort aan de Klop is volop ruimte om te spelen. Er hangt een relaxt, festivalachtig sfeertje en de kippetjes scharrelen gemoedelijk rond. Terwijl de ouders genieten van een Fort- of Vegaplank van de avondkaart, smullen de kids van hun eigen Kinderfeestje op een plank. 



Restaurant De Eendracht
Een van onze favorieten is de Eendracht. Het restaurant ligt met een mooi groot terras direct aan de hei. Voor de kleintjes zijn er leuke speeltoestellen en voor de wat oudere kinderen staat er een grote mand met buitenspeelgoed. Zij kunnen levensgroot vier-op-een-rij-spelen of een balletje trappen op de hei terwijl je als ouders genieten van meerdere gangen en een goed glas wijn.

Restaurant de Zeemeeuw in Muiderberg
Bij de Zeemeeuw zit je heerlijk aan het water en kijk je uit op het strandje dat grenst aan de haven. Het water blijft lang ondiep en dus fijn voor kinderen. Ook is hier een grote speeltuin pal naast het terras met veel leuke speeltoestellen.



Blik & Burgers
Bij deze hotspot in Zeist vind je de perfecte combinatie voor het hele gezin: een gave speeltuin voor de kinderen en een heerlijk restaurant met loungeterras voor de volwassenen! Blik & Burgers is lekker ruim opgezet en geschikt voor kinderen. De kleintjes kunnen zich heel goed vermaken in de zandbak, met de houten klimtoestellen en natuurlijk de schommels. Voor de iets oudere kinderen is de in het gras ingebouwde trampoline een groot feest. Er is zelfs een skate- en skeelerbaan!



Restaurant Heidezicht in Bussum
Aan de Bussumer hei vind je Café restaurant Heidezicht. Afgelopen jaar helemaal vernieuwd met twee grote terrassen. Aan de ene kant kijk je prachtig uit over de hei, aan de andere kant grenst de grote speeltuin met tokkelbaan, klimmuur en nog veel meer leuks!



Fort de Gagel
Aan de rand van het Noorderpark vind je Fort de Gagel: een perfecte plek om te genieten van een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid diner in het eigentijdse restaurant met open keuken. De voormalige ruimtes zoals de munitiekamers en het bomvrije wachthuis zijn omgetoverd tot een sfeervolle locatie. Kinderen kunnen lekker spelen in de mooie speeltuin of in het Gagelbos!



Theehuis Rhijnauwen
Een van de mooiste natuurplekjes dichtbij Utrecht wat ons betreft: Landgoed Rhijnauwen. Je kunt er lekker wandelen in het bos en vervolgens neerstrijken in de prachtige tuin van Theehuis Rhijnauwen en een heerlijke pannenkoek eten of iets anders van de uitgebreide (kinder)kaart. Wil je je kinderen goed in de gaten houden? Kies dan een plekje vlak naast de mooie speeltuin die verscholen ligt in het bos.



Bruis Blaricum
Familierestaurant Bruis Blaricum is super kindvriendelijk met een grote speeltuin, ontdekhoeken en funfloor voor de kids en fijn uiteten in een relaxte no-worry sfeer voor de volwassenen. Er is een fijn terras met uitzicht op de speeltuin, dus handig om de kids toch een beetje in de gaten te houden. Een bezoekje aan Bruis is superleuk te combineren met een vlakbij gelegenstrandje aan het Gooimeer!



Café-restaurant Soesterdal
Ga ook zeker eens naar café-restaurant Soesterdal in Soesterberg, krijg je geen spijt van! Het is een stoer paviljoen bij vliegbasis Soesterberg, naast het Nationaal Militair Museum. Leuk om een bezoekje te combineren! Er is een groot zonnig terras en je geniet hier heerlijk van fijne gerechten terwijl de kinderen zich vermaken in de naast gelegen speeltuin!



Down Under
Nog zo'n toffe plek om uit eten te gaan is Down Under in Nieuwegein! Vanaf het terras heb je hier een waanzinnig uitzicht over de Laagravense Plas. Je raakt er spontaan van in de vakantiesfeer! Kinderen zijn hier meer dan welkom. Tip: direct naast het restaurant vind je de wavesurfer. Hier kun je overdekt bodyboarden! Hoe gaaf is dat? Ook leuk: combineer een etentje met een bezoekje aan het heerlijke strand! 



Restaurant Brambergen in ’s Graveland
Brambergen staat bekend om de grote natuurspeeltuin met waterpompen, een gigantische boomhut en nog veel meer natuurlijke ontdekplekken. Op het terras geniet je van heerlijke gerechten en heb je een prachtig uitzicht de natuur in. Een absolute topper in deze hotspot-lijst.



Koetshuis Beerschoten
Tussen de bosrijke landgoederen Beerschoten, Houdringe en het Panbos vind je Koetshuis Beerschoten! Je bent hier elke dag welkom voor ontbijt, lunch, stukje taart, borrel of (vroeg) etentje. Combineer je bezoek met een boswandeling of fietstocht. Kinderen kunnen zich buiten helemaal uitleven in de speelnatuur!



Heerlijk, om zo gezellig met de kinderen uit eten te gaan! Op zoek naar meer info over deze kindvriendelijke restaurants met speeltuin in Utrecht of naar andere toffe kidsproof adresjes? Klik dan door via de roze button!

Zoek je uit-tips? Bekijk dan al onze kindvriendelijke uitjes in Utrecht.