Met SamenStoer op pad

23 februari 2023
Als ouder een weekend álle aandacht voor een van je kinderen? Dat is echt superspeciaal! Alexandra ging laatst met SamenStoer een weekend weg en is razend enthousiast. Lees de ervaringen van haar en haar dochter.
Met SamenStoer op pad

1-OP-1 TIJD

Al langer liep ik met het idee rond om een keer samen met één van mijn kinderen iets te ondernemen. Ik had vooral zin om actief buiten bezig te zijn. Geen mail en schermen en even los van de dagelijkse gang van zaken thuis en de vele vragen die dat met zich meebrengt.

Toevallig stuitte ik op de website van SamenStoer en zag ik meteen dat ik op de juiste plek was. Wat een tof concept! Super benieuwd hoe het zou zijn om met mijn dochter in een onbekend avontuur te springen. We waren allebei enthousiast over het stoere weekend in Drenthe. Snel geboekt. De voorpret kon beginnen..

VOORPRET

Een maand voor het weekend valt er ineens een dikke, aan ons beiden gerichte envelop op de deurmat. Ik wacht nog even met openmaken totdat Rifka weer thuis is van school. Leuk om dit even samen te delen. Er blijkt informatie over het weekend in te zitten, een gaaf zakmes met Rifka’s naam erop en ook nog een aantal andere leuke goodies. "Mama, zullen we de tent  alvast in de tuin uitproberen?" Die blijkt gelukkig nog heel te zijn. We zijn klaar om samen op avontuur te gaan.

SamenStoer-ouderkindweekend

SAMEN OP AVONTUUR

Eindelijk is het zover. Rifka verheugt zich vooral heel erg op het kamperen. “Wist je dat ik het best bijzonder vind tegenover mijn zus dat wij samen iets stoers gaan doen?” biecht ze me plotseling op tijdens de autorit naar Drenthe. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor haar.

KOKEN BOVEN VUUR

Een hobbelig zandpad leidt ons naar de ingang van de camping waar Tessa en Kees van SamenStoer ons verwelkomen. Nadat onze tent staat drinken we nog wat. Ondertussen borrelt het water voor de pasta al boven het kampvuur, wat een gezellig sfeertje. Na het eten doen we een samenwerkingsopdracht en leren we de redelijk gemixte groep al iets beter kennen. Moe van alle eerste indrukken duiken we daarna onze tent in.

SamenStoer-ouderkindweekend

SAMEN OP PAD

Een beetje stijf van het luchtbed worden we zaterdagochtend in onze sportkleding aan de bosrand verwacht. Er wacht ons een actieve dag met mountainbiken, vlotvaren en boogschieten. Als eerste toeren we - met ons zelf gesmeerde lunchpakket in onze rugzak - over de hei en door het bos. "Mama, volgens mij hoorde ik een Koekoek!"Onderweg spotten we ook nog een echte bosuil.

We zijn het er allebei over eens dat het de juiste keuze was om toch voor de wat zwaardere route te kiezen. Uiteindelijk kan je toch meer dan je zelf denkt.. Na een heerlijke douche op de camping chill ik lekker voor de tent terwijl Rifka zich vermaakt met de andere kinderen.

SamenStoer-ouderkindweekend

HOUTOVEN PIZZA

Het knisperende vuur van de houtoven zorgt voor de juiste sfeer tijdens het avondeten. Ik nip tevreden aan mijn wijntje en hoor Rifka tegen iemand anders zeggen "ik doe zeker olijven op mama’s pizza, dat is haar lievelings". Die smaakte natuurlijk heerlijk!

SamenStoer-ouderkindweekend

CROISSANTJES

De tweede nacht slapen we als een blok. De volgende ochtend rits ik mijn tent open en zie ik hoe alle kinderen samen bij het zelf aangemaakte kampvuur zitten. Leuk om te zien hoe de opgedane vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht. De zelf geroosterde croissantjes smaken ons erg goed.

Na een leuk spel op de camping zit het weekend er bijna op. Maar niet voordat we elkaar nog een onvergetelijke verrassing geven die natuurlijk een bijzonder plekje krijgt.

SamenStoer-ouderkindweekend

VERBINDING

Tijdens de terugreis zeggen we niet veel tegen elkaar, we zijn stil van alle indrukken. Ik kijk even naar rechts en zie Rifka dromerig uit het raam staren. "Mama, gaan we volgend jaar weer?" Missie geslaagd!

Samenstoer

Handig nog om te weten:

  • De groep bestaat maximaal uit 12 ouder / kind koppels
  • Tijdens het weekend geen telefoons en schermen. Er worden door SamenStoer foto’s gemaakt die je later via de mail ontvangt
  • Een basisconditie is handig
  • Het draait niet om competitie maar om samen spelen

Alexandra en Rifka (9) zijn mee geweest met het ouder/kind weekend op camping de Blauwe Haan in Uffelte.

MEER INFO OVER DE WEEKENDEN 

Wees niet bang…je hoeft geen ervaren kampeerder te zijn, de groep vooraf al te kennen of ervaring te hebben met de verschillende sportieve activiteiten. Integendeel! Kom uit je comfortzone. Je zoon of dochter zal hierdoor merken dat je het echt samen doet. En na afloop gaan jullie sowieso met een stoere herinnering naar huis.

De weekenden zijn bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar.

In 2023 zijn er veel stoere weekenden gepland op verschillende locaties in Nederland (en België) en voor verschillende leeftijden. Klik via de roze button door naar de site voor meer info.

Naar de website