icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni
icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni

Lekker schaatsen in en om Utrecht op ijsbanen

1 december 2019
2020 | Tips om te schaatsen in en om Utrecht! De leukste (pop-up) schaatsbanen en ijsbanen voor je op een rijtje.
Lekker schaatsen op een van de ijsbanen in en om Utrecht!
Schaatsen: kinderen zijn er dol op. Deze schaatsbanen en ijsbanen in en om Utrecht kun je deze winter bezoeken. Voor veel schaatsplezier én natuurlijk om te oefenen voor het natuurijs in een strenge winter!

Vechtsebanen - Utrecht
Bij De Vechtsebanen kun je een groot deel van het jaar schaatsen. Het ijsbaancomplex bestaat uit een semi-overdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk en je schaatst dus altijd droog.

Maarssen On Ice
Het is een groot schaatsfeest in Maarssen, met een pop-up schaatsbaan en leuke evenementen. Bij Maarssen On Ice kun je de hele maand december heerlijk genieten van de schaatsbaan. Kun je nog niet schaatsen? Geen probleem. Je kunt een schaatshulpje huren of meedoen aan de schaatslessen. Ook staan er veel leuke evenementen op het programma. Voor de kleintjes is er peuterschaatsen en de oudere kinderen kunnen onder andere deelnemen aan de Friday Night Disco on Ice! Er is genoeg ijspret voor jong en oud! 

Winter Wonderland Zeist
In het centrum van Zeist verrijst vanaf 6 december 2019 Winter Wonderland Zeist. Dit fantastische kerstdorp is een winterse wereld op zich, met onder andere een grote ijsbaan, het huis van de Kerstman en een gezellig grand café voor een kop warme chocolademelk met iets lekkers. Schaats een rondje en geniet in dit winterse paradijs! Er zijn regelmatig speciale activiteiten, kijk dus zeker even wat er allemaal voor leuks te doen is.

schaatsen uitjes schaatsuitjes schaatsbaan ijsbaan kinderen utrecht

Rond on Ice - Houten
Een andere leuke plek voor een schaatsuitje is de pop-up schaatsbaan van Rond on Ice. Vanaf 14 december gaat de ijsbaan weer open. Tot en met 5 januari kun je heerlijk schaatsen in Het Rond en genieten van een hapje of drankje. De schaatsbaan is gelukkig overdekt, dus er kan gedurende de hele periode worden geschaatst. Kom ook lekker schaatsen!

IJsbaan Woerden
Een heel gezellige schaatsbaan is IJsbaan Woerden. Gelegen in het centrum van Woerden, op het prachtige kerkplein. Zie je je jezelf al in de knusse koek- en zopietent staan terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt? Van 6 december t/m 6 januari kan er weer geschaatst worden. Een gezellig voorproefje voor de feestmaand!

Winter Station - Utrecht
Schaatsen kan vanaf 14 december 2019 ook bij het Spoorwegmuseum. Vanaf 21 december start Winter Station, het Spoorwegmuseum wordt dan betoverend mooi. Ontelbare lampjes, kerstdecoratie en een antieke carrousel brengen het hele museum in een romantische wintersfeer. Kom je ook gezellig schaatsen tussen de treinen? Schaatsen zijn gratis te leen! 

Klein Scheveningen On Ice
Van 15 december t/m 26 januari zijn de strandstoelen opgeborgen, de waterfietsen opgestapeld en heeft het terras van Beachclub Klein Scheveningen plaatsgemaakt voor een Klein Scheveningen On Ice. Voor de avonturiers is er een gigantische glijbaan en elke vrijdagavond is het swingen geblazen bij de disco!

Schaatsen in Zeist
Heerlijk schaatsen kan nu bij Blik & Burgers! Bij deze leuke speeltuin kan je van 12 januari t/m 1 maart genieten van een mooie overdekte pop-up schaatsbaan. In de voorjaarsvakantie worden er zelfs allemaal leuke activiteiten georganiseerd op het ijs!Kortom: er zijn volop leuke schaatsuitjes in Utrecht en omgeving te vinden. Kijk ook eens in onze eropuit voor meer leuke uitjes met kinderen!

Kerstvakantie-uitjes in Utrecht

Op zoek naar leuke tips voor de vakantie? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kerstvakantie-uitjes in Utrecht, kijk snel!

kerstvakantie uitje