Leuke binnenzwembaden in en om Utrecht!

5 juli 2021

In deze leuke binnenzwembaden kun je heerlijk vrij zwemmen met kinderen. Lees dus onze tips, doe je zwemkleding aan, pak je handdoek en zoek één van deze gave plekjes op. Wat zullen de kids genieten zeg!

Binnenzwembaden - vrij zwemmen met kinderen in en om Utrecht

Lekker zwemmen met je kinderen in een binnenzwembad!

Bij zwembad Den Hommel in Utrecht kun je heerlijk zwemmen. Voor de allerkleinsten is er een fijne speelhoek, grotere kinderen kunnen zich prima vermaken in de wildwaterkreek en natuurlijk op de 70 meter lange glijbaan. Stoer! Op vastgestelde tijden is er op vrijdag, zaterdag en zondag gezinszwemmen/familiezwemmen. Honger gekregen? Je kunt in dit zwembad allerlei heerlijke dingen kopen, van ijsjes en tosti's tot een broodje kroket. Mmm!

Ook zwembad De Wetering in Houten is een fijne plek om met de kids naartoe te gaan. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals ouder-kindzwemmen, maar recreatief zwemmen kan natuurlijk ook. Voor jonge kinderen is er een aparte peuterhoek, oudere kinderen kunnen terecht in maar liefst twee binnenbaden. Genoeg plek om lekker te zwemmen dus.

Bij het mooie zwembad Laco in Driebergen kun je ook echt lekker zwemmen. Tijdens het familiezwemmen kun je fijn ontspannen en genieten met het hele gezin. Volop ruimte om alle slagen te oefenen, eindeloos te springen en te duiken en natuurlijk gewoon heerlijk te spelen in het water. Volop spetterplezier hier!

Een stroomversnelling, bubbelbaden en een superlange waterglijbaan: zwemmen bij zwembad Dijnselburg in Zeist is echt een feestje! Kinderen kun hier heerlijk spelen en zwemmen. En wist je dat je hier ook kunt discozwemmen? Super tof! Bij de bar kun je allerlei lekkers bestellen. Kortom: je vindt hier alles voor een super fijn dagje uit!

zwemmen zwembad binnenzwembad kinderen familie

In Breukelen kun je fantastisch zwemmen bij subtropisch zwembad 't Kikkerfort. Ook hier zullen kinderen zich geen moment vervelen! Terwijl jij heerlijk geniet in het warme bubbelbad kunnen zij namelijk eindeloos van de toffe glijbaan af! Ook kun je hier discozwemmen. Aan de allerkleinsten is ook gedacht: voor hen is er een apart spettergedeelte. Heel fijn!

Groot en klein kunnen lekker zwemmen bij zwembad Merwestein in Nieuwegein. In dit zwembad met fijne beachsfeer kun je allerlei toffe interactieve games doen. Durf jij de bucket game aan, met het risico dat je een bak koud water over je heen krijgt? Of zoef je liever van de interactieve glijbaan waarop je door middel van een RFI-bandje allerlei leuke spelletjes kunt kiezen? Je scores én een foto worden automatisch naar je mailadres gezonden. Gaaf! Wekelijks is dit zwembad op een vaste tijd voor gezinnen gereserveerd. Voor kleine kinderen is er een aparte speelhoek.

zwemmen zwembad binnenzwembad kinderen familie

Een ander tof zwembad in Utrecht is zwembad De Kwakel. Je vindt hier een leuk recreatiebad, een apart badje voor peuters en kleuters en een mooi banenbad. Wie is het eerst aan de overkant? Voor de lekkere trek zijn hier diverse hapjes en drankjes te koop. Dat wordt zeker op en top genieten!

Zwemmen in Woerden? Dat kan bij zwembad Batenstein. Een prachtig zwembad waar regelmatig superleuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, zoals een snorkelcursus of discozwemmen. Wat gaaf! Ook kun je hier terecht voor een heerlijk hapje of drankje, van pannenkoeken tot verse broodjes: je vindt het hier allemaal.

Ga gezellig eens lekker zwemmen bij zwembad Fletiomare in De Meern. Je vindt hier een groot peuter- en kleutergedeelte waar heerlijk gespetterd en geplonst kan worden en twee grotere baden. En natuurlijk kun je ook hier na het zwemmen terecht voor een lekker ijsje of een drankje!

Nog zo'n leuke plek om samen te gaan zwemmen: zwembad Safari in Maarssen. Je vindt hier een gave glijbaan, een groot peuter/kleuterbad en twee grotere baden. Voor elk wat wils dus! Regelmatig worden hier themadiscozwemfeesten georganiseerd, bijv. met halloween en met kerstmis. Helemaal in stijl, ontzettend tof! Na afloop van het zwemmen kun je in de sfeervolle kantine terecht om wat lekkers te eten en te drinken.

zwemmen zwembad binnenzwembad kinderen familie

Recreatief zwemmen kan uiteraard ook bij zwembad De Hooghe Waerd in IJsselstein. Zoek deze plek eens op om de heuse AquaDisco mee te maken, superleuk. Ook kun  je hier terecht voor een echt zeemeerminnenfeestje. Wat een toffe manier om de verjaardag van je dochter of zoon te vieren zeg!

Tijdens het vrijzwemmen bij Sportcentrum Helsdingen in Vianen is er volop speelmateriaal in het water aanwezig, kun je keer op keer van de glijbaan af en is er regelmatig een extra activiteit zoals een loopbrug, opblaashindernisbaan of watervoetbal. Tof zeg! Iedere vrijdagavond vanaf 18.30 uur is er discozwemmen. Voetjes van de vloer en spetteren maar! Ook is er een apart tijdstip gereserveerd voor gezinszwemmen.

Zwemmen in een binnenzwembad in de vakantie


In de schoolvakanties organiseren veel binnenzwembaden extra activiteiten voor kinderen zoals een instuif met leuke aquasporten. Vaak zijn er ook meer mogelijkheden om vrij te zwemmen. Extra veel tijd dus om lekker te gaan zwemmen met het hele gezin!

Tip: Check voor vertrek even goed waar je wanneer terecht kunt om vrij te zwemmen. Veel waterplezier!