icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

Zwemmen bij de Maarsseveense Plassen

12 juli 2020
De Maarsseveens Plassen vinden wij echt zo'n fijn plekje om te zwemmen! Heerlijk plonsen in echt natuurwater. Wij komen er dan ook graag met de kinderen om lekker te spelen en te chillen en kiezen meestal voor het strandbad (betaald). Lees verder over onze ervaring!
Zwemmen bij de Maarsseveense Plassen - Strandbad

Zwemmen bij de Maarsseveense Plassen - Strandbad

Lekker zwemmen, spelen, en chillen in het mooie zandstrand, water en ruime ligweides. Op de vele speeltoestellen kunnen de kids zich urenlang vermaken!

Check voor vertrek de maatregelen i.v.m. corona. Zo moet je in deze corona-tijd ook vooraf tickets kopen!


Ben je op zoek naar een zwemplek met veel voorzieningen? Dan is het strandbad van de Maarsseveense Plassen een echte aanrader! Je kunt hier heerlijk picknicken met zelfmeegebrachte lekkernijen, maar er is ook een prima horeavoorziening waar je broodjes, snacks, frietjes, (goede!) koffie en natuurlijk niet te vergeten ijskoude ijsjes vindt. Mmmm! De auto of fiets kun je gratis parkeren recht tegenover de ingang. Ook zijn er toiletten, kleedhokjes en een buitendouche aanwezig.

zwemmen Maarsseveense Plassen

Naast al deze praktische gemakken staat het strandbad vooral bekend om zijn talloze toffe speelplekken! Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen. Om te beginnen is er een super gaaf speeleiland, te bereiken zwemmend via het water of over de loopbrug. Glij van de stoere glijbaan, verdwaal in het waterdoolhof en trotseer allerlei sproeiende waterelementen! Je kunt trouwens ook naar het eiland toeklimmen over touwen, balken en netten. Durf je dat? Stoer! Middenop het speeleiland staat een uitkijktoren, van waaruit toezicht wordt gehouden op de spelende en zwemmende kinderen. In het water zijn lijnen gespannen die aangeven waar je mag zwemmen. Wel zo veilig, fijn!

zwemmen Maarsseveense Plassen

Klimmen kan ook even verderop, waar een houten hindernisbaan in ondiep water te vinden is. Zo leuk! Speel je liever met water en zand? Dat kan natuurlijk volop bij het strandbad! Er is een water- en zandspeelelement, en een zandkasteel bouwen met je eigen emmertje en schepje kan natuurlijk ook. Er is namelijk een breed zandstrand met voldoende plek voor iedereen. Daarnaast kun je heerlijk tot rust komen op de groene ligweiden, als je wilt zelfs in de schaduw van één van de grote bomen. Voor ieder wat wils dus. Heerlijk!

zwemmen Maarsseveense Plassen

Voor de allerkleinsten is op één van deze ligweiden een apart peuterbadje te vinden, met een leuke glijbaan in het midden. Je kindjes kunnen hier fijn en veilig spelen in en om het water. Dit plekje is een klein stukje van de plas af en wordt omheind door bomen en struiken. Lekker overzichtelijk dus!

zwemmen Maarsseveense Plassen

Spelen buiten het water kan ook eindeloos bij het strandbad. Er is een supergroot springkussen, joepie! Spring jij het allerhoogst? Ook vind je op het strand fijne schommels en een glijbaan. Op het gras kan naar hartelust gevoetbald worden en is een groot speelkasteel te vinden. Tof zeg!Je merkt het al: de Maarsseveense Plassen is een topplek voor groot en klein, om buiten te zwemmen en te spelen, en vooral om samen onwijs te genieten van zon, water en gezelligheid! Het gevoel van een dagje strand, maar dan zonder files en lekker dicht bij huis. Super fijn!

Gratis zwemmen bij de Maarsseveense Plassen

Gratis zwemmen kan bij het 'buitengebied' van de Maarsseveense Plassen, goed bereikbaar met openbaar vervoer of de fiets. Het water is hier 0,2 tot 2,5 meter diep. Vul zelf je koelbox of picknickmand met je favoriete hapjes en drankjes en zoek deze toffe plek op samen met de kinderen. Genieten maar!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!