Botanische TuinenTerug naar het overzicht

vrijdag 11 juni 2021
Zooo veel mooie en bijzondere bloemen, je kijkt hier je ogen uit. Een speciaal uitje!
Kom je ook een keer kijken naar de prachtige bloemen rondom Fort Hoofddijk? Elk seizoen zien de tuinen er anders uit. Op en rondom Fort Hoofddijk vind je zes heel verschillende tuinen.

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht hebben hun deuren weer geopend voor bezoek. De Tuinen zijn nog net zo mooi, alleen de looproute is nu vast voor je bepaald. Reserveer van te voren een tijdslot en geniet van de schoonheid van de natuur!

Takkenherrie & Bladmuziek
Tijdens het jaarthema ‘Takkenherrie & Bladmuziek’ kom je van alles te weten over de relatie tussen planten en muziek.

Voor kinderen is er natuurlijk weer een spannende speurtocht ‘Fluitenkruid’. Luister naar de muziek van het sap door de bomen, of maak zelf een takkenherrie! Wie alle vragen goed heeft krijgt een klein kadootje. Tot en met eind mei is er ook de speurtocht 'In het spoor van Rinus Regenworm'.

Na een bezoek aan de tuinen kun je ook even rondkijken in de tuinwinkel en iets drinken in het tuincafé. Echt een leuk uitje!

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Wil je meer weten over leuke activiteiten in de natuur? Kijk dan op ons uitgebreide overzicht van kinderuitjes in de natuur in Utrecht.

 

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Budapestlaan 17
3584 HD Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tentoonstelling Straatbeeld

Tentoonstelling Straatbeeld

Laat je door kleurrijke straatorgel-beelden onderdompelen in hun theatrale wereld tijdens deze interactieve tentoonstelling.

Een heel vrolijk gezinsuitje waarbij je van alles zelf kunt doen!

Naar Museum Speelklok