Museum Hoge WoerdTerug naar het overzicht

vrijdag 12 april 2024
Benieuwd hoe mensen vroeger leefden? Ontdek het bij Castellum Hoge Woerd!
Museum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is een archeologisch museum en gevestigd in een modern Romeins fort: een zogenaamd castellum. Iedere zondag organiseren ze hier toffe rondleidingen en een bezoek aan dit museum is zelfs helemaal gratis.

Over het museum
Tijdens een bezoek aan het museum ontdek je hoe mensen en dieren in de Romeinse tijd leefden. Neem een kijkje in het leven aan boord van een binnenvaartschip, beklim een levensechte wachttoren of duik in de 3D 'tijdvensters' en ontdek hoe een typisch 'garnizoenstadje' aan de grens van het Romeinse rijk er vroeger uit zag. In de ArcheoHotspot kunnen kinderen zelf meehelpen met archeologisch onderzoek, gaaf! 

Iedere dinsdag t/m zondag is er ook een leuke speurtocht. Je gaat met deze speurtocht in en om het hele Castellum op onderzoek uit!

Nog meer te doen in Castellum Hoge Woerd
Naast het museum is er op deze mooie locatie nog veel meer te beleven! Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke voorstellingen in theater Podium Hoge Woerd en neem een kijkje bij de stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Er zijn veel verschillende dieren en er worden regelmatig extra kinderactiviteiten georganiseerd. Geniet ook in het CastellumCafé van een warm of koud drankje met iets lekkers. Bij mooi weer is het op het ruime terras echt heerlijk toeven.

Klik voor meer info door naar de website van Museum Hoge Woerd via de roze button!

Museum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden Klik door via de roze button naar de website voor de actuele openingstijden. Prijs Gratis toegang Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buitenseizoen bij het NMM

Buitenseizoen bij het NMM

Ga klimmen en klauteren in de speeltuin, beklim de trappen van Gebouw '45 en word beloond met een geweldig uitzicht plus test je rij-skills in een mini-jeep of mini-tank. En er is nog veel meer te doen bij het Nationaal Militair Museum!

Stoer uitje