Zelf gezonde traktaties voor kinderen maken

22 februari 2016

Ben jij ook altijd zo lang op zoek naar een leuke kindertraktatie om op school of opvang uit te delen? Lees onze tips voor gezonde traktaties voor kinderen!

Makkelijke en gezonde traktaties voor kinderen
Kinderverjaardagen zijn super leuk. Wel is het altijd weer de grote vraag 'wat wordt de kindertraktatie'? De meeste kinderen (of misschien eerder de meeste moeders) vinden het leuk als de schooltraktaties er grappig uitzien. Daarnaast moeten de kinder traktaties bij voorkeur behoorlijk gezond zijn en het liefste eenvoudig te maken.

Is jouw kind binnenkort jarig en weet je nog niet wat hij/zij moet gaan uitdelen in de klas op school? Lees hieronder dan onze tips voor gezonde traktaties die je makkelijk zelf kunt maken!

Mandarijnenmannetjes
Wil je gezond trakteren? Dan zijn deze mandarijntjes leuk om uit te delen!

Wat heb je nodig?
Per kind een mandarijntje en 3 kokkindjes (dropjes), nog een paar extra mandarijnen voor het stukje bovenop, cocktailprikkertjes en een zwarte stift.

Hoe maak je de traktatie?
Teken op iedere mandarijn een gezichtje. Steek 2 cocktailprikkertjes aan de voorkant in de mandarijn en prik hier een dropje op. Pel vervolgens een paar mandarijnen en prik bovenop ieder mandarijntje een stukje mandarijn en een dropje. Klaar!

Lees hier de uitleg voor deze gezonde trakaties voor kinderen voor school.

Coole traktatie
Super lekker om te trakteren, deze ijsjes. En ze zijn ook nog eens gezond én makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?
Ijshoorntjes (verkrijgbaar bij de supermarkt), blauwe bessen, aardbeien, frambozen pitloze druiven (uiteraard kun je hierin variëren), een spekje, papieren parapluutjes en een taartdoos (verkrijgbaar bij de Hema).

Hoe maak je deze leuke verjaardagstraktatie?
Haal de ijshoorntjes uit de verpakking en leg ze los van elkaar in de taartenbox of op een bord. Was al het fruit. Snijd de aardbeien in stukjes en haal de pitloze druiven los van de steeltjes. Vul elk hoorntje met verschillende fruitsoorten. Leg hier een spekje bovenop en prik een parapluutje in het spekje. Handig, zo rolt het fruit er niet uit! Leg de gevulde ijshoorntjes in de doos en klaar!

Lees hier de uitleg voor deze leuke verjaardagstraktatie.

Dolfijne dolfijntjes
Deze dolfijntjes zijn een super gezonde traktatie. En wat zien ze er leuk uit!

Wat heb je nodig om deze schooltraktatie te maken?
Per kind een plastic bekertje, een banaan, een stuk of 10 witte en rode druiven, een mesje en een zwarte stift.

Hoe maak je deze fruittraktatie?
Deze verjaardagstraktatie is enorm simpel om te maken. Snijd het steeltje van de banaan een klein stukje in en stop een druifje in de opening, het bekje. Teken vervolgens met de zwarte stift twee oogjes op de banaan. Zet de banaan, inmiddels een dolfijntje, in een bekertje en vul op met de andere druiven. Klaar!

Lees hier hoe je deze super leuke kindertraktatie van fruit makkelijk zelf kunt maken.

Meer ideeën voor een traktatie
Kijk hier voor nog veel meer leuke, gezonde, creatieve en lekkere kindertraktaties!