Boswandelingen met warme chocolademelk toe!

2 januari 2024
Ben jij ook zo gek op de winter? Lekker met de kinderen het bos in om te zoeken naar mooie winterparels. Van een kinderwandeling tot een dierenroute en een knapzak speurtocht; in en om Utrecht zijn zo veel leuke boswandelingen. Na deze wandelingen kun je een heerlijke kop warme chocolademelk drinken in een leuk restaurant!
Heerlijk, boswandelingen met kinderen in en om Utrecht - met chocolademelk toe!

De leukste boswandelingen met kinderen - mét chocolademelk! 

Een boswandeling is op zich al heerlijk, maar je maakt het feest helemaal compleet door daarna samen te genieten van een grote mok dampende chocolademelk, mét natuurlijk een gigantisch toef slagroom. Mmm! Wij vonden de zes allerleukste plekjes hiervoor:

Klaar voor een boswandeling of fietstocht? De bosrijke landgoederen Beerschoten zijn een bijzondere locatie om eens te verkennen. Midden in het bos vind je Koetshuis Beerschoten waar jullie heerlijk kunnen pauzeren. Je bent hier elke dag welkom voor ontbijt, lunch, stukje taart, borrel, etentje of natuurlijk... warme choco! De speelnatuur maakt een bezoekje helemaal af!

Aan de rand van het Noorderpark kun je na een middag struinen heerlijk neerploffen bij Fort de Gagel! De voormalige ruimtes zoals de munitiekamers en het bomvrije wachthuis zijn omgetoverd tot een super sfeervolle locatie. En dat allemaal middenin de natuur! Kinderen kunnen lekker spelen in de mooie speeltuin of in het Gagelbos. Om na afloop te genieten van een warme choco, jumm!Op een prachtig plekje in Zeist kun je die chocolademelk gaan drinken bij 't Jagershuys. Dit fijne restaurant annex pannenkoekenhuis is het vertrekpunt van de leuke Dierenwandelroute. Informatie kun je ophalen bij het restaurant. De wandeling is zo’n 2,5 km lang en geschikt voor wandelwagens (handig!). Ook de hond kan zonder problemen mee, want die mag in dit bos lekker los rondrennen.

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Wil je een wat langere wandeling maken met je kinderen? Vertrek dan vanuit Klein Zwitserland in Driebergen-Rijsenburg. Bij dit restaurant zijn namelijk routes verkrijgbaar die variëren van 6,5 tot 14 km. Maar gewoon op eigen gelegenheid lekker rondstruinen en ravotten in het bos kan natuurlijk ook! Bijkomend voordeel: op deze plek kun je zelf rustig die heerlijke toef slagroom opslurpen, zonder dat je kids hem van jouw chocolademelk afsnoepen. Want terwijl jij geniet vermaken die zich namelijk opperbest in de fijne speelhoek of in de speeltuin.

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Middenin de prachtige bossen van Amerongen vind je Mas Montagne. Laat je verwennen door de natuur onder het genot van een hapje en een drankje. Een heerlijk plekje voor koffie, huisgemaakte taarten en warme choco. Het bos waar Mas Montagne middenin ligt is ook een waar speelparadijs voor de jonge bezoekers. Vanuit hier kun je perfect een boswandeling starten!In de Kaapse Bossen in Doorn kun je naar hartenlust een kindvriendelijke wandeling maken op de vele kronkelpaadjes. Wie weet spotten jullie zelfs een hert of een eekhoorntje! Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes, aangegeven met gekleurde paaltjes. Ook staat er een heuse uitkijktoren van meer dan 25 meter hoog. Wauw, superstoer! Nadat je die hebt getrotseerd is die warme choco echt wel verdiend, vind je ook niet? Je kunt hiervoor terecht bij Chalet Helenaheuvel. Gezellig!

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Tenslotte mag uiteraard ook Theehuis Rhijnauwen niet ontbreken op dit lijstje! Het theehuis ligt op een prachtige plek, aan het water én middenin het bos. Er starten verschillende wandelingen vanaf deze locatie, van heel kort tot iets langer (en allen geschikt voor wandelwagens!) en zeker ook geschikt als kinderwandeling. Routebeschrijvingen kun je ophalen in het restaurant of alvast downloaden vanaf hun website. Ook fijn: naast het theehuis ligt een speeltuin, heerlijk voor de kinderen!

boswandeling restaurant chocolademelk kinderen drinken utrecht

Zoals je ziet is er veel leuke horeca in de buurt van de bossen rondom Utrecht! Ben je benieuwd naar nog meer leuke wandelingen in de bossen? Lees dan verder over de leukste boswandelingen voor kinderen!