Superleuke carnavalsoptochten met kinderen in Utrecht

1 februari 2023
Carvalsoptochten in regio Utrecht? Zeker wel! Haal de feestelijke outfits maar weer uit de kast, want het is tijd voor het grootste verkleedfeest van het jaar! In veel dorpen om Utrecht wordt carnaval gevierd, denk aan Cothen, Driebergen, IJsselstein, Wijk bij Duurstede en Odijk. We hebben een hoop optochten voor je op een rijtje gezet.
Carnavalsoptochten regio Utrecht
Ook boven de rivieren weten ze goed wat carnval is. Je hoeft regio Utrecht dus niet uit als je zin hebt in de gezelligheid van Carnaval. Dit mooie verkleedfeest is natuurlijk geweldig voor kinderen, dus mis het niet!

Carnavalsoptochten 2023 - regio Utrecht


Vrijdag 17 februari:


Cothen
Het Carnavalsweekend wordt op de vrijdagavond afgetrapt met De Verlichte Optocht van Cothen. Dit kleurrijke spektakel zet om 19.30 uur het licht weer aan!Zaterdag 18 februari:

Driebergen-Rijsenburg
Om 9.30 uur start de grote optocht van Driebergen-Rijsenburg! Prins Mark, Prinses Pascal en Adjudant Pieter zullen zorgen dat de ochtend vol enorme carnavalswagens slaagt. De dag wordt afgesloten met een enorm carnavalsfeest in samenwerking met Q-music Foute uur!

IJsselstein
Ook Apestad, Ijsselstein in carnavalstermen, organiseert dit jaar weer de Grote Carnavals Optocht. Vanaf 12.30 vetrekken de wagens vanaf de Ruimtevaartbaan naar de binnenstad van Apestad. Met Kees de Aap voorop en 55 startnummers is de optocht zo’n 600 meter lang: vol met geweldige acts, loopgroepen en kleine en grote praalwagens. Harmelen
In het Centrum van Harmelen klinkt de carnavalsmuziek vanaf 13.00 uur van de praalwagens. Carnavalsvereniging de Kwakbollen heeft er weer alles aan gedaan om de optocht soepel te laten verlopen.

Wijk bij Duurstede
De Waikse Optog is een feit. Om 11 over 1 geeft KV de Kaieschaiters het startschot voor een stoet aan vrolijke kleuren en mooie wagens. Wat een gezelligheid!


Oudewater 
Traditiegetrouw zal er op caravalszaterdag weer een optocht plaatsvinden in Uivergein! Om 13.30 uur zal de stoet Prins Marcel volgen aangemoedigd door gejoel en vrolijke muziek!

Zondag 19 februari:

Montfoort
Om 13.00 uur is het zover: dan vertrekt de Carnavalsoptocht in het Centrum van Montfoort. Wat voor prachtige wagens hebben de bouwers dit jaar gemaakt?Odijk
Het thema van de optocht in Odijk is dit jaar Back to the 90's! Om 13.11 uur vetrekken de eerste wagens van de Grootse Krommerijn Optocht waar toeschouwers de feestelijke creaties kunnen bewonderen.

't Goy
Vanaf Huize den Eng vertrekt om 12.30 uur de stoet in 't Goy. Carnavalsvereniging de Laetste Stuyver zorgt voor een super festijn!

Veel feestplezier!