Hartverwarmende voorstelling 'The Neverending Story' 8+

23 november 2023
Het Filiaal theatermakers speelt Het Oneindige Verhaal naar de (jeugd)klassieker van Michael Ende. Na het succes van Back to Oz (2019), ook in regie van Monique Corvers en tekst van Don Duyns, komt nu The Neverending Story naar het theater. Met poppen, schitterende kostuums en live muziek komt een hartverwarmende familievoorstelling (8+) tot leven op het podium.
The Neverending Story is te zien van 21 t/m 30 december in Stadsschouwburg Utrecht en van 5 januari t/m 1 april door het land.

Over 'Het Oneindige Verhaal' 

Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daar wordt ze weleens om gepest. Ze steelt het boek ‘Het Oneindige Verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’.

Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje daar goed mee om te gaan? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal?



Live muziek

Muzikaal leider van Het Filiaal, Gábor Tarján, componeerde een kleurrijk repertoire met verschillende musici, bijzondere slagwerkinstrumenten en zang. Drie muzikanten van HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag), Emma Breedveld en Emine Bostanci spelen live muziek tijdens de voorstelling.



Fantásië Atelier

In de Schouwburg kun je voorafgaand aan alle voorstellingen in de foyer meedoen met de workshop ‘Maak je eigen amulet’ in het Fantásië Atelier! Dit amulet kan je een speciale superkracht geven: hij kan je ergens naartoe brengen of hulp bieden bij een probleem... 



Filiaal TheaterTalk

Op zaterdag 29 december om 18:00 uur is er een Filiaal TheaterTalk: van boek naar theater. Toneelschrijver Don Duyns vertelt hoe het is om zo'n veelomvattend en kleurrijk boek als 'Het Oneindige Verhaal' voor theater te bewerken én wat het verschil is met de verfilming van het boek waarin de draak een hond was.



Nederlandse Gebarentolk

Op 23 december 15.00 uur staat er op het podium naast de acteurs en de musici een Nederlandse Gebarentolk. In de zaal zijn speciaal plekken gereserveerd voor doven en slechthorenden, waarbij er goed zicht is op het spel én de tolk, zodat mimiek, mondbeeld en de gebaren goed te volgen zijn.



High Tea in Zindering

Bij de middagvoorstellingen serveert Zindering een heerlijke high tea (vanaf 13:00 uur). Geniet samen van (onbeperkt) thee met diverse sandwiches, huisgemaakte quiches, kleine taartjes en verschillende hartige en zoete snacks. 



Cast & crew The Neverending Story

Tekst Don Duyns | Regie Monique Corvers | Compositie Gábor Tarján | Decor Jan van Hoof | Poppen en maskers Eva Arends | Kostuums Nicky Nina de Jong | Acteurs Jaike Belfor, Maurits van den Berg, Barend van Daal, Ruta van Hoof, Mirthe Klieverik, Sacha Muller, Tobe Vandekerckhove (stagiair acteursopleiding HKU) | HIIIT Dirge Seçil Kuran / Vitaly Medvedev, Joey Marijs / Jeroen Geevers, Niels Meliefste / João Brito | Viool Emma Breedveld | Cretan lyra en kemençe Emine Bostanci

Gebaseerd op het boek 'Het Oneindige Verhaal' door Michael Ende. The Neverending Story is een coproductie van Het Filiaal theatermakers, Stadsschouwburg Utrecht en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag).


Veel plezier!

Naar de website