De gezelligste gezins-uitjes voor Hemelvaart!

1 mei 2022
Heerlijk, een lekker lang Hemelvaarts-weekend. Wij geven je natuurlijk de leukste tips voor (actieve) gezinsuitjes en andere toffe kinderactiviteiten!
Leuke tips voor Hemelvaart-uitjes in Utrecht

UPDATE: HEMELVAART 2022


Op zoek naar leuke kinderenuitjes of andere tips voor het hele gezin? Onze Uitagenda staat vol met leuke Hemelvaart-uitjes voor kinderen / het gezin!


TIPS VOOR HEMELVAART 2019 - OUD

Hebben jullie Kunstenfestival Tweetakt al bezocht? Nee? Tot en met 16 juni 2019 vind je dit super gave festival namelijk op Fort Ruigenhoek. Hier vind je kunst om naar te kijken én om aan mee te doen. Ook is er een fijn terras om van een lekker hapje en/of drankje te genieten terwijl de kinderen zich vermaken in de zweefmolen of met al het speelgoed. Ontdek hier samen dat kunst hartstikke leuk is voor alle leeftijden. Echt een leuke gezinsuitje!



Mocht het weer nou tegenzitten op Hemelvaartsdag, dan is het ook ontzettend leuk om binnenspeeltuin Ballorig eens te ontdekken. Kinderen kunnen hier spelen, klimmen en klauteren terwijl jij geniet van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers. Je vindt Ballorig trouwens niet alleen in Utrecht, ze hebben ook een locatie in Houten. Tip! Bestel je kaartjes alvast online, dan krijg je namelijk ook nog eens een leuke korting.



Een superfijne plek voor een hele relaxte Hemelvaartsdag is restaurant Loft 88. Een gezellige, ongedwongen plek waar je met het hele gezin heerlijk kunt lunchen, borrelen en dineren en verse houtover pizza's kunt eten. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische, duurzame en eerlijke producten en er is een speciaal kindermenu. Voor de kids is hier meer dan voldoende ruimte om lekker te spelen. Bij mooi weer is er zelfs een groot spingkussen aanwezig en kunnen ze dus zéker hun energie kwijt! Kortom: een fijn Hemelvaartsuitje voor het hele gezin!



Ook leuk: breng samen een bezoekje aan het Waterliniemuseum in Bunnik tijdens het Hemelvaartsweekend. In dit stoere familiemuseum wordt het unieke verhaal verteld over de verdediging van ons land met behulp van water. Speel via een projectie een interactief spel waarbij je forten bouwt en stukken land laat overlopen. Lukt het jou je gebied te beschermen? Luister vervolgens naar de verhalen van vilten beelden die tot leven komen en hun eigen vertelling doen. Durf je tot slot ook de bijna-echte parachutesprong te maken met de VR bril op? Net echt, en dus super spannend!

Ben je gek op Minecraft? Dan moet je op Hemelvaartsdag bij GeoFort zijn! Hier organiseren ze namelijk allerlei leuke extra activiteiten die met Minecraft te maken hebben. Speur rond in het Minecraftdoolhof, bouw mee aan de stad van de toekomst of doe de Minecraftspeurtocht. Ook leuk, ga aan de slag met je eigen experiment in het GeoLab en voel je een echte wetenschapper. 



Ga je graag de natuur in? Maak dan met de kids een fijne wandeling op Hemelvaart. Bij Fort bij Rijnauwen kan je samen met een gids dit toffe fort verkennen tijdens een leuke ochtendwandeling. Ontdek wat voor soort dieren er rond het fort leven en geniet na afloop van een lekker ontbijtje. Ook het Zeisterbos is een echte aanrader. Hier vind je Bezoekerscentrum de Boswerf met een natuurspeelbos, kleine boerderijdieren en een terras. Op en top genieten tussen het groen!



En een tip die je zeker niet mag missen: de Campina Open Boerderijdagen. Op 31 mei (de dag na Hemelvaart) openen 69 boerenfamilies hun deuren, zodat je zelf kunt zien én beleven waar de melk vandaan komt. Altijd al benieuwd geweest hoe de koeien gemolken worden en waar ze bijvoorbeeld slapen? Leer van alles over de boerderij tijdens de rondleiding op het erf. Strijd samen met je familie in de melkwegrace, leg diverse hindernissen af en bereik zo snel mogelijk de finish lijn! Natuurlijk kun je ook de lekkere zuivelproducten van Campina proeven. De open dag is gratis te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur.

Hemelvaart uitje tip

Check de Uitagenda voor nog veel meer leuke kinderactiviteiten en uitjes op Hemelvaartsdag 2019!

Een heel fijn Hemelvaartsweekend gewenst!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!