Intocht Sinterklaas regio Utrecht

29 oktober 2021
2021 - De intocht van Sinterklaas met de boot in Utrecht is voor veel kinderen een van de hoogtepunten van het het jaar. Ook in 2021 zal de Sint de kinderen met een bezoekje vereren, en niet alleen in Utrecht, maar ook de kinderen van De Bilt, Bilthoven, Zeist, Maarssen, Houten, Den Dolder en meer bezoekt hij. Vaak neemt hij zijn trouwe paardje mee. Wil jij weten wanneer je de Sint waar kan verwelkomen? We hebben het voor je op een rijtje gezet!
Sinterklaas intochten Utrecht

Sinterklaasintocht in en om Utrecht in 2021

Sinterklaas en zijn Pieten worden ieder jaar met grootse intochten welkom geheten in en om Utrecht! Dit jaar zullen de intochten er in verband met het coronavirus anders uitzien. Wij verzamelen alle info over de Sinterklaasoptochten voor je zodat je niets hoeft te missen. Ondanks de coronamaatregelen hebben wij zo'n zin in alle gezelligheid die bij de sinterklaastijd hoort!

Houd de blog in de gaten, we zullen 'm regelmatig aanvullen!

Bekijk onze tips voor leuke sinterklaasactiviteiten die wél kunnen in corona tijd!

Zaterdag 13 november 2021: Sinterklaas komt aan in Nederland
De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 13 november 2021 in een niet bekend gemaakte stad. In ieder geval heerlijk om met warme chocomel en speculaas op TV naar dit spektakel te kijken.


Intocht Sinterklaas Utrecht 2017

Natuurlijk willen we hem daarna ook in levende lijve zien! Kom daarvoor naar een van onderstaande feestelijke intochten! Niet alle info hierover is al beschikbaar, maar wij zitten er 'bovenop' en zullen onderstaand overzicht zo compleet mogelijk en up-to-date houden. Heb je zelf een leuke tip? Fijn als je dat ons via Facebook wilt laten weten of ons een mailtje (utrecht@kidsproof.nl) stuurt!


Intocht Zeist
Op 13 november 2021 gaat Sinterklaas gelijk door naar Zeist. Sinterklaas zal dit jaar rond 13.00 uur starten vanaf het gemeentehuis van Zeist. Vanaf daar trekt hij door het centrum op zijn trouwe schimmel. Zeist krijgt dit jaar de Groente Intocht. Niet alleen snoepgoed, maar ook snoeptomaatjes, snoeppaprika's en mandarijnen worden uitgedeeld, lekker!

Intocht Maarssen
Ook in Maarssen arriveert Sinterklaas op 13 november 2021! Hij komt rond 13.30 uur aan bij Goudestein. Om 14.00 uur begint vanaf hier zijn route per koets: Goudestein, Pieter de Hooghstraat, Plesmanpromenade. Vervolgens gaat de rit via de Rembrandtsingel, Nassaustraat en Kaatsbaan. De rijtoer eindigt op het Harmonieplein. Daar kun je genieten van de liedjes van de muziekpieten band!

Intocht Utrecht Centrum - geannuleerd
Sinterklaas zou op zondag 14 november 2021 naar Utrecht komen, maar helaas is de intocht afgelast. Hopelijk komen de Sint en zijn pieten wel de schoentjes langs!

Intocht Oog in Al - niet actueel
De Sinterklaasintocht vindt in deze Utrechtse wijk plaats op zaterdag 20 november 2021. Sinterklaas zet vanaf zijn pakjesboot voet aan wal op de Kanaalweg. Daarna maken Sint en z'n Pieten een feestelijke tocht door de wijk.

intocht Sinterklaas 2017 utrecht

Intocht De Bilt
Op zaterdag 20 november 2021 is de intocht in de gemeente De Bilt. Sinterklaas brengt dit jaar een bezoek aan het gemeentehuis Jagtlust. Kinderen kunnen hem daar bezoeken en hun tekening inleveren voor de tekenwedstrijd. Uit alle creaties trekt de Sint uiteindelijk drie winnaars!

Let op: de info hieronder is nog niet up to date!

Intocht Vleuten - niet actueel
In Vleuten vindt de Sinterklaasintocht plaats op zaterdag 23 november. Vanaf 10:45 zal er al vrolijke Sinterklaas- en feestmuziek te horen zijn. De intocht start om 11:00 uur vanaf Parkhof over de Pastoor Ohllaan en de Sint en zijn Pieten rijden een rondje ‘ramblas’ winkelcentrum via de Dorpsstraat naar het Dorpsplein. De Pieten halen uiteraard weer allerlei capriolen uit en de Sint begroet onderweg iedereen vriendelijk. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden!

Intocht De Meern - niet actueel
De Sint en zijn Pieten zullen op zaterdag 23 november binnenvaren in De Meern. Om half 11 komt de stoomboot aanvaren bij de Meernbrug (Marekerk). Daarna loop je met met zijn allen in een grote gezellige stoet naar Winkelcentrum Mereveldplein. Tussen half 12 en half 1 is er een leuk feest in de Schalm met Sinterklaas en alle Pieten als hoofdgasten! 

Intocht Houten - niet actueel
Op zaterdag 23 november komt de goedheiligman met de pakjesboot naar Houten! Om 10:30 uur wordt Pakjesboot 63 verwacht aan de Schonauwenseweg. Daarna zal Sinterklaas met zijn gevolg door Houten trekken, van Het Rond via Castellum naar het Oude Dorp. Plan Piet verwacht hier om 14:45 uur te zijn.

Intocht IJsselstein - niet actueel
De Sint en zijn Pieten komen op 20 november naar IJsselstein. Om 11.00 uur arriveert Sinterklaas op parkeerterrein Hazenveld, maar je bent al eerder welkom. Er is een uitgebreid programma tot 16.30 uur.

Intocht Vianen - niet actueel
Natuurlijk komt Sint ook de kinderen in Vianen met een bezoekje verblijden! Hij arriveert op zaterdag 20 november in Vianen. Goed om te weten is dat Sinterklaas ook dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, aankomt in de Passantenhaven bij Blankenborch. 

Intocht Den Dolder - niet actueel
De kinderen in Den Dolder kunnen de Sint op zaterdag 23 november verwelkomen. Na ontvangst volgt er een mooie intocht door het dorp, met hopelijk weer een lange stoet! Ook is er een gezellig middagprogramma.

Er zijn ook heel veel leuke evenementen en activiteiten rondom Sinterklaas. Denk aan films en leuke (poppen)theater voorstellingen. Ook het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent is iedere jaar een groot succes.

Heeft Sinterklaas je hulp gevraagd bij het kopen van kadootjes? We hebben alle leuke kinderwinkels in en om Utrecht voor je op een rijtje gezet. Handig!

Veel Sinterklaasplezier!

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!