Kweek een tomatenplantje - IVN

17 juni 2021
Rood, sappig en overheerlijk: een tomaatje per dag laat je leven met een lach! Nu extra leuk, want binnenkort kun je de tomaatjes eten die je zelf hebt gekweekt. IVN Natuureducatie geeft je tips voor een goede start voor je eigen moestuin!
Waarschijnlijk gebeurt er deze dagen niet zoveel binnen. Vandaar dat het tijd is om wat levendigheid in je huis te brengen. IVN Natuureducatie geeft elke dag een nieuwe #groenomtedoen tip. Start bijvoorbeeld met je eigen moestuintje en kijk elke dag hoe ver je plantjes al gegroeid zijn.

Het kweken van tomaten is helemaal niet zo moelijk! Je hebt alleen een tomaat nodig. Of gebruik een stukje dat je anders toch weg zou gooien. Duurzamer kan niet.

Wat heb je verder nodig?
  • Een (stukje) tomaat 
  • Bakje
  • Snijplank en mes
  • Potgrond
  • Water

Aan de slag!
Snijd een plakje van de tomaat. Je kunt hiervoor een nieuwe tomaat gebruiken of een stukje dat je anders toch weg zou gooien. Let erop dat er genoeg zaadjes in zitten. Uit de zaadjes groeit namelijk een nieuw plantje.

Leg het plakje vervolgens in een bakje met potgrond.



Bedek je plakje tomaat met wat grond en geef het een beetje water.

Nu is het tijd om te wachten en de plant heel veel liefde te geven. Na een tijdje zal je tomatenplakje uitgroeien tot een echte tomatenplant. Eet smakelijk!

Bekijk het filmpje voor de details!



Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Corona tips kinderen Naar de website