Van Zaadje tot Slaatje

14 april 2020
Doe je mee? Met deze tips van IVN eet je binnenkort je eigen salade, superleuk! Het is echt niet moeilijk en je hebt helemaal niet veel nodig.
Van Zaadje tot Slaatje!
Niks lekkerder dan een frisse salade in de lente. Wat dacht je ervan om deze helemaal zelf te maken? Vanaf het zaadje in de grond tot een heerlijke salade op je bord. Met Van Zaadje tot Slaatje helpt IVN je hiermee! Elke week geven zij je een #vanzaadjetotslaatje tip zodat jij over 8 weken je zelfgemaakte salade kan serveren. Leuk voor volwassenen en kinderen! 

Zo doe je mee:
  • Kijk iedere maandag naar een nieuwe instructievideo (zie ook hieronder) van Marieke en Louwra, die je stap voor stap helpen om jouw eigen slaatje te kweken.
  • Stel je vragen via #vanzaadjetotslaatje op Instagram of Facebook. Een leuke foto insturen mag natuurlijk ook!
  • Check iedere donderdag de video op de website voor extra tips en antwoorden op de meest gestelde vragen.
  • Vergeet je niet aan te melden voor de 'Van Zaadje tot Slaatje'-reminder. Dan ontvang je twee keer per week een herinneringsbericht; op maandag voor de instructievideo en op donderdag voor het vragenrondje. Zo krijgt jouw slaatje alle aandacht die het nodig heeft. Bovendien maak je dan automatisch kans op té gekke prijzen voor jezelf of de hele klas!
  • Na enkele weken kun je genieten van je eigen gekweekte slaatje. Smullen maar!
Stap 1: Het verzamelen van alle benodigdheden. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te gaan met je eigen moestuintje.Stap 2: Het zaaien. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je de zaadjes het beste in de aarde kunt stoppen.Stap 3: Geef regelmatig een beetje water

Stap 4: In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je de plantjes het beste kunt uitdunnen en waarom dat zo belangrijk is.Stap 5: In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe de plantjes het beste groeien.Stap 6: Dit filmpje gaat over ruimte voor dier en plant.Stap 7: In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je kunt oogsten. Eindelijk, het mag! En daarna natuurlijk lekker smullen!