3x kastanje-diertjes knutselen

24 september 2020
Knutseltijd... Mooie, glimmende kastanjes; ideaal om mooie kastanje-diertjes, kastanje figuren en andere herfstknutsels mee te maken! In de herfst krijgen wij hier thuis altijd extra veel zin om knutselen. Dusss kastanjes rapen, knutselspullen verzamelen en aan de slag om mooie herfstknutsels te maken!
Kastanje diertjes knutselen

Kastanjediertjes en andere herfstknutsels maken

Nu de blaadjes van de bomen vallen is het prachtig weer om naar het park, bos of speeltuin te gaan. Daar liggen de mooiste herfstschatten zo voor het oprapen! Gekleurde bladeren, kastanjes, dennenappels, eikels, beukennootjes en nog veel meer. Na een wandeling komen mijn kinderen altijd terug met jaszakken vol schatten uit het bos of park. Maar wat kun je er nog meer mee doen dan ze alleen maar te verzamelen?

Wij maakten deze schattige kastanje-diertjes van onze vondsten. Lief zijn ze he! En, niet onbelangrijk, ze zijn leuk en makkelijk om samen met je kinderen te maken!Lief kastanje-rupsje 
Dit lieve rupsje eet gelukkig niet je plantjes op en is gemaakt van mooie grote kastanjes. Natuurlijk kun je dit diertje ook maken van eikels die van de bomen zijn gevallen.

Een beer of rendier van kastanjes 
Zijn ze niet schattig, deze kastanje-diertjes? Dit beertje of rendier maak je op een echte herfstdag als je samen met je kids buiten hebt gewandeld om daarna te knutselen met natuurlijke materialen. Echt een superleuke herfstknutsel!

Veel plezier met het maken van deze kastanje figuren!

Deze mooie herfstmaterialen hebben we in het bos gevonden tijdens het wandelen. We hebben 15 leuke kindvriendelijke boswandelingen in en om Utrecht voor je op een rijtje gezet, bekijk ze snel!