Kinderboekenweek in de bieb

22 september 2022

De bieb is natuurlijk een supergoede plek om de Kinderboekenweek te vieren. Dit jaar is het thema gi-ga-groen, dus duik in groene titels, ga naar mooie theatervoorstellingen of doe de speurtocht. Het begint op woensdag 5 oktober met een Gi-ga-groen Voorleesfeest in alle 13 bibliotheken van Utrecht. Mis het niet!

Hieronder vind je een aantal te gekke tips om door te nemen met je kind(eren). Laat je kind één of meer van de leuke activiteiten kiezen en plan jullie uitje!

Gi-ga-groen Voorleesfeest (4+ jaar)
In alle bibliotheken van Utrecht kun je luisteren naar groene voorleesverhalen! Ze worden voorgelezen door Voorleeshelden van Taal Doet Meer. Kleur daarna mee aan de gi-ga-groene reuzekleurplaat of doe de speurtocht. Drink een glaasje groene limonade en ga tot slot met fijne (voorlees)boeken naar huis! Er komen ook gi-ga-groene gasten op bezoek in de bibliotheek, bijvoorbeeld echte plantenkenners, rattenspecialisten of knutselkampioenen.

Woensdag 5 oktober, 15.00 - 17.00 uur (elk half uur)
Alle bibliotheken van Utrecht en 5 vestigingen van McDonald's



Voorstelling Egalus (4+ jaar)
De voorstelling Egalus naar het prentenboek van Marije Tolman gaat in première! Iedere dag prikt Egalus het bos schoon, maar wat gebeurt er als de rommel uiteindelijk ondraaglijk wordt? Een spannend verhaal in de bieb!

Woensdag 5 oktober, 15.30 uur · Bibliotheek Neude



Speurtocht in de bieb (6+ jaar)
Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘Wonderlijke Natuur Weetjes’ in alle bibliotheken doen. Met na afloop een leuke beloning (zolang de voorraad strekt).

Woensdag 5 t/m zondag 16 oktober
Gratis, in alle 13 bibliotheken van Utrecht



Verhaalatelier ‘Hallo-o-o daarboven!’ (3 - 6 jaar) | UITVERKOCHT
Luister naar het verhaal ‘Hallo-o-o daarboven!’ en knutsel daarna een gi-ga-groen bladerenboek! Vos gaat in het bos op zoek naar een verzamelitem. Hier vindt hij allerlei bladeren die tijdens het verhaalatelier worden onderzocht!

Zondag 9 oktober, 11.00 - 12.00 uur en 13.00 - 14.00 uur · Bibliotheek Neude



Voorstelling Een tuin vol leven (4+ jaar)
Het kruipt, het prikt, het danst en het swingt. Een voorstelling over Vlinder op zoek naar Eendagsvlieg en over alles wat leeft in de tuin. Geïnspireerd op het boek ‘Toen rups een vlinder werd’ van Bette Westera. Gespeeld en gemaakt door tweedejaars studenten van HKU Theater.
 
Woensdag 12 oktober, 16.00 - 16.30 uur · Bibliotheek Kanaleneiland
Vrijdag 14 oktober, 16.00 - 16.30 uur · Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (UITVERKOCHT)



Monster Meisje (8+ jaar)
Een verhaal over oordelen, je klein voelen in de grote natuur en sterker zijn dan je denkt. Gebaseerd op een van de vertellingen uit het boek ‘De Meisjes’ van Annet Schaap, waarin bekende sprookjes zijn verwerkt tot verhalen van nu.

Woensdag 12 oktober, 16.00 - 16.45 uur · Bibliotheek Overvecht
Vrijdag 14 oktober, 16.00 - 16.45 uur · Bibliotheek Vleuterweide (UITVERKOCHT)



Kindernacht van de Poëzie (7+ jaar)
Had je gehoord over ‘De Kindernacht van de poëzie en het slapen in de bieb’? Dat uitje is helaas al uitverkocht.

Veel plezier!
Naar de website