Koningsdag met kinderen, de leukste tips!

25 april 2020
Oranje boven, oranje boven...! Koningsdag 2024 komt eraan, en er zijn zoveel gave dingen te doen voor en met de kids op deze feestelijke dag! Van verkleden, schminken, knutselen tot bakken en meer!

Deze blog wordt nog aangevuld met activiteiten in 2024.

Koningsdag is zo'n gezellige dag om samen met je kinderen te vieren. Het is weer tijd om er een groot oranjefeest van te maken! 

Aubade op het Stadhuis (nog niet up-to-date)

Oranjevereniging Binnenstad nodigt iedereen op Koningsdag uit om gratis mee te varen met een rondvaart naar het Stadhuis. Bij het Stadhuis aangekomen word je welkom geheten. Om 10.00 uur geeft de burgermeester van Utrecht het startsein voor vele superleuke activiteiten op Koningsdag. Samen met de Koninklijke Brassband Utrecht wordt het Wilhelmus gezongen én wordt er getoost op een feestelijke dag. Voor de kids ligt een lekkere verrassing klaar, mmm! Kortom, breng dus een bezoek aan de Aubade!

Kindervrijmarkt in Park Lepelenburg (Koningskinderen)
Op Koningsdag wordt Park Lepelenburg omgetoverd tot een vrijmarkt voor kinderen. Op 27 april 2024 is het in dit mooie park in het centrum van Utrecht dus de hele dag feest! Alle kinderen in Utrecht zijn welkom spullen te verkopen, optredens te geven of van de sfeer te genieten. En het is er ook nog eens enorm kindvriendelijk! Wil je graag iets doen voor kinderen die wel wat extra hulp en steun kunnen gebruiken? Dan kun je van het geld dat je op deze dag verdient ook iets geven aan een goed doel.Schminken in Koningsdagstijl
Een feestdag als Koningsdag vraagt natuurlijk om een fantastische look! Wat is er nu leuker dan lekker schminken? Transformeer je dochter bijvoorbeeld in een kleine koningin voor één dag of verander je zoon in de Nederlandse vlag. Super leuk toch? Verkleden kan natuurlijk ook: trek alles wat oranje, rood, wit en blauw is uit de kast en stel de utlieme feestoutfit samen. Maak als finishings touch een paar mooie Koningsdag haarspeldjes. Ready to party!

Zelfgemaakt lekkers op Koningsdag
Is jouw zoon of dochter een echte keukenprins(es)? Maak dan samen iets lekkers voor op Koningsdag! Cupcakes zijn natuurlijk altijd om te smullen, maar echte Hollandse cupcakes zijn natuurlijk nóg lekkerder (en zo leuk om te zien!). Liever iets gezonders? Kies dan voor Mangokroontjes. Koninklijk lekker! Ook soepstengels met spikkels zijn een ideale traktatie met een Hollands tintje. Jammie! Gaan jullie zelf op een vrijmarkt staan? Dan is al dit lekkers natuurlijk ook superleuk om te koop aan te bieden!Koningsdag 't Zand Leidsche Rijn (nog niet up-to-date)
In de wijk 't Zand wordt ieder jaar Koningsdag gevierd. Met een vrijmarkt, leuke activiteiten, optredens en 't Zand's Got Talent! Durf jij mee te doen of kom je liever kijken? Het wordt weer een feest! 

Spellenfestival Jagtlust de Bilt
Ben je gek op kinderspelletjes? Dan moet je dit jaar op Koningsdag een kijkje gaan nemen bij Spellenfestival Jagtlust in de Bilt. Voor de kleinere kinderen is er een ballenbad, knutselkraam en kunnen ze een dansvoorstelling opvoeren. Heel gaaf! Ook voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar is er een heleboel leuks te doen. Denk aan een bungee trampoline, stormbaan, klimrotswand en een obstakelbaan. Super stoer! 

Uitrusten bij de Rechtbank
Op Koningsdag is restaurant De Rechtbank een heerlijk rustpunt om samen even bij te komen van alle drukte! Onder het genot van een drankje kun je hier gezellig kijken naar de voorbijtrekkende mensenmassa. Hebben de kids onverhoopt toch nog wat energie over? Dan kunnen ze zich hier volop uitleven op een groot springkussen. Joepie!Koningsdag in Utrecht Oost
Zin in een spetterend Oranjefeest met bijzondere attracties (zoals een zweefmolen, een rodeoleeuw en nog veel meer!), een kindervrijmarkt én livemuziek? Dan moet je dit jaar op 27 april echt een kijkje gaan nemen in Utrecht Oost. Op en rond de Daltonschool Rijnsweerd aan de Jan Muschlaan is het vanaf 10.00 uur één groot festijn! Ook leuk: de kids kunnen met hun versierde fiets meedoen aan een kinderoptocht!

Koningsdag bij Kinderboerderij Otterspoor
Ook bij Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen is het één groot feest op Koningsdag! Er is een gezellige vrijmarkt om heerlijk rond te snuffelen. Op het grote grasveld kan genoten worden van een lekker drankje of ijsje onder het genot van feestelijke muziek. Natuurlijk kun je daarnaast een kijkje nemen bij de dieren van de kinderboerderij, want zij vieren Koningsdag gewoon met ons allemaal mee.

Feest in Oog in Al
Ook in Oog in Al weten ze heel goed hoe je een feestje moet bouwen! Op Koningsdag is hier de hele dag een leuke vrijmarkt. Ga gauw, zodat je de mooiste koopjes kunt scoren! Ook is er live muziek en vind je er super leuke attracties, zoals een fijne draaimolen. Op en top genieten met het hele gezin!Heel veel plezier!