Festival Lente-Uitjes - Jeugdtheater in de vakantie

10 februari 2020
Tijdens de voorjaarsvakantie openen verschillende theaters in regio Utrecht ook dit jaar weer de grootste theatersnoeptrommel van Nederland. Festival Lente-Uitjes is tot aan de rand gevuld met kwalitatief, avontuurlijk en smakelijk jeugdtheater. Neem een greep uit het programma, stap het theater in en geef je ogen de kost!
Festival Lente-Uitjes - Jeugdtheaer in de vakantie
Juffen die fikkie stoken met je huiswerk, een diva-moeder, kinderen die niet binnen het systeem passen en een mannetje dat uit een theepot klimt. Je komt ze in de voorjaarsvakantie zomaar tegen in een van de voorstellingen van festival Lente-Uitjes. Van zondag 23 februari tot en met zondag 1 maart in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Aan de Slinger en Stadsschouwburg Utrecht.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)
Meneer Monster
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader. Hilarische slapstickvoorstelling vol dieren en dierenpoep.
zo 23 & ma 24 feb Theater Kikker
do 27 feb Podium Hoge WoerdRovers (3+)
Meneer Monster / NORPA
Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is zeldzaam. Als ze dan zelf ook nog bestolen worden, zijn de rapen gaar. Fysieke comedy gecombineerd met een magische en grafische wereld.
zo 23 feb Podium Hoge Woerd
wo 26 feb Stadsschouwburg Utrecht
do 27 feb Aan de Slinger

Adios (7+)
Het Houten Huis / Speeltheater Holland

Een oude vrouw zit bij de kachel, schenkt thee in, haar gedachten dwalen af. Het hondje blaft als uit de theepot een mannetje kruipt, het is haar geliefde van vroeger. Langzaam brengt de kamer een vervlogen wereld tot leven.
zo 23 feb Stadsschouwburg UtrechtNiet Wiet, Wel Nel (6+)
Hoge Fronten / Lieke Benders
Wiet wil bij Nel zijn en Nel bij Wiet. Ze willen lief zijn, maar vaak lukt het niet. Ook andere grote mensen vinden dat ingewikkeld. Soms loopt een klein probleem volledig uit de hand. En ineens kun je daar dan weer samen om lachen.
ma 24 feb Stadsschouwburg Utrecht

Mijn moeder is een diva (8+)
De Toneelmakerij
De moeder van Viktor en Valencia is een diva, maar de laatste jaren ligt ze in haar slaapkamer met de gordijnen dicht. Een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder.
zo 23 & ma 24 feb Theater Kikker
vr 28 feb Podium Hoge Woerd

Lepeltje Lepeltje (4+)
De Dansers
Durf jij je in iemands armen te laten vallen? In een wereld vol matrassen gaan drie dansers op zoek naar dat ene magische moment dat je voelt dat je zweeft en alles om je heen verdwijnt. Lepeltje Lepeltje is een familie-dansconcert vol speelse energie, indrukwekkend acrobatische dans en dromerige muziek.
di 25 & wo 26 feb Theater KikkerFat Boys (6+)
Het Ministerie van Onverrichter Zake
Fat Boys is een voorstelling over kinderen die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven. Het is een feest van woorden, van nieuwsgierigheid en levenslust. Een familiekomedie met een randje.
di 25 & wo 26 feb Theater Kikker

Tik Tak Slaap (2+)
SPEELbos / Sanne Zweije
Een ladekast wordt omgetoverd tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Het verhaal gaat over Pop die bang is in het donker en Mama die maar niet aan zichzelf toekomt en daar flink getikt van wordt. Een herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.
wo 26 feb Aan de SlingerTuinieren met slagwerk (6+)
Slagwerk Den Haag
Muziek is overal te horen en maken! Slagwerk Den Haag duikt het achtertuintje van hun studio in, waar ze al iets te lang niet zijn geweest. Het lapje grond blijkt een muzikaal oerwoud. Zing, fluit en klap je mee?
vr 28 feb Aan de Slinger
zo 1 mrt Podium Hoge Woerd

Wirwar (6+)
Laura van Hal / Stip Theaterproducties
‘s Avonds bij het schijnsel van het nachtlampje, komen ze tevoorschijn. Kleine schaduwfiguurtjes die dansen door de nacht. Samen met de schaduwfiguurtjes vertrek je op een grenzeloze theatrale reis vol spectaculaire acrobatiek.
wo 26 feb Podium Hoge Woerd
do 27 & vr 28 feb Theater Kikker

De Gruffalo (3+)
Meneer Monster
Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? Ontmoet de Gruffalo in deze fysieke slapstickvoorstelling
do 27 & vr 28 feb Theater Kikker

Lente-Uitjes Jeugdtheater

Roos & Ariadne (8+)
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Wanneer Theseus wordt opgesloten in het doolhof, helpt Ariadne hem ontsnappen. Na zijn ontsnapping dumpt hij haar. Ariadne is boos. Roos is ook boos. Zij woont ineens in een stom nieuw huis. Tussen haar verhuisdozen vindt ze een rode draad die haar naar Ariadne leidt. De meisjes vliegen elkaar in de haren, maar komen er al snel achter dat ze elkaar nodig hebben om een uitweg te vinden…
do 27 feb Stadsschouwburg Utrecht

Het Juffenballet (6+) 
Maas theater en dans / BonteHond
Wat doet een schooljuf als ze niet voor de klas staat? De koffiekamer is de toegangspoort naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoeten juffen elkaar in het bos. Ze stoken fikkie met het huiswerk en maken plannen om de directrice van de troon te stoten. Kan de nieuwe juf de boel redden?
zo 1 mrt Stadsschouwburg Utrecht