Festival Lente-Uitjes

2 februari 2024
Zeven theaters in de provincie Utrecht brengen in de voorjaarsvakantie een afwisselend programma. Verrassende, avontuurlijke, grappige en energieke dans- en muziektheaterproducties voor peuters en kleuters. Maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Kom je ook?
Hieronder vind je de voorstellingen die te zien zijn in Bibliotheek Neude, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker en Podium Hoge Woerd. Klik voor het volledige programma op de roze button.

Dromenblazers (6+)

Oorkaan en Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet 
Dromenblazers is een vrolijk concert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvorák. Want in dromen kan alles! Language no problem

di 20 feb Bibliotheek NeudeRhythm & Flow (8+)

ISH Dance Collective
In deze theatervoorstelling ontmoeten muzikanten, freerunners en hiphop dansers elkaar rondom de randen van het podium. Wat gebeurt er als de ritmes van deze disciplines samensmelten of juist met elkaar clashen? Voel je hartslag stijgen met spectaculaire choreografieën!

di 20 feb Stadsschouwburg UtrechtAnansi de Spin – sterker dan Olifant (4+)

Vanaf2 Producties
Anansi de Spin – sterker dan Olifant is een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat. Kom voor en na de voorstelling naar een Surinaams feestje in de centrale hal!

wo 21 feb Bibliotheek NeudePotje! (2+)

Klein Amsterdam Producties
Wiens billetjes passen er op het potje dat midden in het oerwoud staat? 'Potje' is een voorstelling over zindelijkheid naar het bekende prentenboek van Mylo Freeman. Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in prachtig samenspel met het publiek.

do 22 feb Bibliotheek Neudenijntje de musical (2+)

Senf Theaterproducties
Als nijntje naar het theater komt, is het altijd feest voor peuters én ouders. Geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna schreef tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes.

za 17 feb Stadsschouwburg UtrechtIK…eh ik (6+)

Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre
Op het podium staat een groot huis met daarin opgesloten een acteur. Hoe kan je jezelf in elke situatie weer redden? Deze muzikale, beeldende en absurdistische voorstelling vertelt een verhaal over in gevecht zijn met jezelf.

zo 18 en ma 19 feb Stadsschouwburg UtrechtWAS (2+)

Casier & Dies
WAS is een non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse. Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf spelen in de theaterspeeltuin vol wasmachines, wasmanden, droogrekken en natuurlijk de was!

wo 21 feb Podium Hoge Woerd
za 24 en zo 25 feb Theater KikkerEmoji Explosie (8+)

HNTjong / Eva Line de Boer
Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. Zal het Mo lukken om haar innerlijke angsten te overwinnen?

ma 19 en di 20 feb Theater Kikker
vr 23 feb Aan de SlingerGezocht: konijn (3+)

Maas Theater & Dans
In deze voorstelling gaan drie agenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Er begint een achtervolging waarbij het konijn steeds ergens anders in de stad verschijnt. Help je mee deze zaak op te lossen?

ma 19 feb en di 20 feb Theater Kikker
za 17 feb Aan de Slinger
zo 18 feb Podium Hoge WoerdHet stoere prinsesje (5+)

Theater Gnaffel
Een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Poëtische beelden en poppen nemen je mee in het verhaal van prinses Daantje. Een zoektocht langs modderige plassen, wijze uilen en zingende dieren.

za 24 en zo 25 feb Theater KikkerDiarree is mijn lievelingskleur (8+)

Theater Artemis & Julian Hetzel
Deze explosieve voorstelling gaat over nieuwe dingen creëren door andere dingen kapot te maken. ‘Diarree is mijn lievelingskleur’ combineert theater met beeldhouwkunst, poppenspel, actionpainting en muziek en laat zien dat kunst een creatief wapen kan zijn!

wo 21 feb Stadsschouwburg UtrechtRijnreisje (6+)

De Toneelmakerij
Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. In Rijnreisje neemt multitalent Steef de Jong het publiek mee op deze barre tocht van honderden kilometers, langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa.

ma 19 feb Aan de Slinger
do 22 feb Podium Hoge WoerdVeel plezier!
Naar de website