Leuke kerststallen voor kinderen in Utrecht en omgeving

13 december 2022
2022 - Een overzicht van leuke kerststallen in Utrecht en omgeving! Kinderen zijn dol op kerststallen, een levende of met poppen. Een sfeervol uitje voor de hele familie!
Magisch voor kinderen: een bezoek aan een van de kerststallen in Utrecht en omgeving!
Het hoort helemaal bij de kerstsfeer, een mooie kerststal. Kinderen vinden ze prachtig. Vaak zijn ze mooi verlicht en soms zijn er ook nog dieren bij. En het brengt het kerstverhaal ook mooi tot uitbeelding. Er zijn meerdere leuke kerststallen in Utrecht en omgeving, ga jij ze bekijken met de familie?

Kom in de kerstvakantie met je familie naar de kerststal bij Museum Catharijneconvent. Het museum is binnen en buiten helemaal in kerstsfeer. Stap in een wereld met honderden eeuwenoude kerststalfiguren. Samen vormen ze een complete stad in miniatuur met een spectaculair echt Utrechts decor! De kribbe staat onder de Domtoren, de herberg ziet eruit als de Winkel van Sinkel en meer!Op Kerstavond kun je het kerstfeest van Natuurkwartier Nieuwegein bezoeken. Van 17.30 tot 20.00 uur. Je kunt de kerstman ontmoeten, je wensen in de wensboom hangen en genieten van warme chocolademelk, glühwein en kerstkransjes: een mooi begin van de kerstdagen!

Op beide kerstdagen kun je Kerst vieren bij de Schaapskooi op Landgoed Heidestein! Kom en geniet van de levende kerststal op Heidestein onder het genot van een kom lekkere snert of een warm drankje. Een leuk kerstuitje voor de hele familie!

Traditiegetrouw is er de dag voor kerst, op 24 december, een levende kerststal in het Griftpark. Kom je ook naar Griftsteede?

Ook heel leuk: kersteten met de hele familie! Bij Boerderij de Boerinn, Down Under en Geertjes Hoeve staan de hapjes en lampjes op tafel. Brunchen of dineren met vrienden en familie om je heen. Heerlijk!

kerststal kind utrecht familie

Genoeg leuke kerststallen om met de familie te bezoeken dus! Houd je ook van kerstmarkten? Kijk dan ook even bij ons overzicht van de allerleukste kerstmarkten voor kinderen in en om Utrecht! In de kerstvakantie is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, kijk ook even bij onze tips voor de kerstvakantie met kinderen in en om Utrecht of in onze uitagenda!

Fijne feestdagen en kerstvakantie gewenst!