De allerleukste Sinterklaas activiteiten!

1 oktober 2020
2022: De sinterklaastijd in Utrecht is met alle sinterklaas activiteiten, sinterklaasliedjes en al het lekkers zo gezellig! Veel van de sinterklaasuitjes zijn leuk voor het hele gezin. Bekijk ons overzicht met sinterklaastips, kies een van de leuke uitjes en je bent vast direct helemaal in de sinterklaassfeer!
Sinterklaas activiteiten
Sinterklaas activiteiten: wij van Kidsproof zijn er dol op! Ieder jaar kiezen wij daarom wel één of twee sinterklaasuitjes uit om met z'n allen te doen. Wij hebben alle sinterklaastips voor regio Utrecht op een rijtje gezet. Van een bezoekje aan het Huis van Sinterklaas tot en met pepernoten bakken. Veel plezier!

De sinterklaas activiteiten die hieronder zijn genoemd zijn niet actueel. Klik door naar het overzicht met de leukste sinterklaas activiteiten en sinterklaas uitjes van dit jaar!

De allerbelangrijkste sinterklaas activiteit is natuurlijk heel simpel: de intocht van Sinterklaas in Utrecht en diverse dorpen daarom heen. Zodra Sinterklaas in het land is, gaat hij op pad naar alle hoeken en gaten van Nederland. Bekijk ons overzicht van Sinterklaasintochten in en om Utrecht, kies er een uit en zet 'm in je agenda! Oefen je vast met sinterklaasliedjes zingen? 

Sinterklaas activiteiten Utrecht

 

Huis van Sinterklaas

Een sinterklaasuitje dat je ook niet wilt missen is het Huis van Sinterklaas. Sinterklaas komt logeren bij Museum Catharijneconvent en iedereen mag op bezoek komen. In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt er kennis met de avonturen van de goedheiligman. Dit jaar staat in het teken van de gouden chocolademunten. En wat helemaal geweldig is… je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!


 

Aadje Piraatje

Leuke vertelvoorstelling bij de Centrale Bibliotheek Utrecht en Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum met Ton Meijer over het schip van Sinterklaas, voor kinderen van 4-6 jaar. Kom verkleed als piraat naar deze vertelvoorstelling en speel lekker mee met deze en andere Aadje- avonturen. Na de voorstelling krijg je een Aadje Piraatje-kleurplaat mee naar huis!

Sinterklaas activiteit Utrecht

Sinterklaasvoorstelling

Er is ook een hele leuke Sinterklaasvoorstelling in theater De Toverknol! In Pakjesavond verheugt Guusje zich op pakjesavond, maar dan blijkt dat dit festijn in gevaar is! Samen met politieman Sam probeert ze er alles aan te doen om pakjesavond te redden. Een typische, Toverknolse voorstelling waarin je kan dansen en meezingen met (on)bekende Sinterklaasliedjes.

 Sinterklaas activiteiten Utrecht


Sinterklaas bij Geertjes Hoeve

Ook echt een leuke sinterklaastip: ga naar de boerderij van Geertjes Hoeve in Haarzuilens. In het weekend van 23 en 24 november 2019 staan daar leuke Sinterklaasactiviteiten op het programma! Op zaterdag 23 november rennen de pieten over de boerderij en klimmen ze in de pietenklimbaan. Doe jij als klein pietje mee? En op zondag 24 november komt Sinterklaas op bezoek. Komen jullie ook? Verder is in de sinterklaastijd bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens een leuke sintspeurtocht uitgezet. Lukt het je alle bordjes te vinden en het woord te raden?

Sinterklaas activiteiten Utrecht

Sinterklaasfilms

Ook dit jaar draaien er weer superleuke Sinterklaasfilms. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht draait bijvoorbeeld de film Waar is het boek van Sinterklaas? In deze film zie je hoe de jaloerse Guus het boek van Sinterklaas steelt, waardoor pakjesavond in het water dreigt te vallen...

Meer sinterklaas activiteiten in Utrecht

Hopelijk gaan jullie enorm genieten van deze gezellige weken voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas! Zoek je nog meer tips voor leuke sint uitjes? Bekijk alle sinterklaas activiteiten in onze Uitagenda.

Museum Speelklok

Bij Museum Speelklok zijn er in de sinterklaastijd speciale kinderrondleidingen. Van 20 november 2019 tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding (op woensdag, zaterdag en zondag) een echt sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond!

Sinterklaas activiteiten Utrecht