De leukste Sinterklaasuitjes

3 oktober 2023

2023 - Sinterklaasuitjes genoeg voor kinderen in en om Utrecht! Van een sinterklaasvoorstelling tot een sinterklaasfilm, wij hebben de leukste sinterklaas-tips voor je verzameld!

In de Sinterklaastijd is het genieten van Sinterklaasuitjes!
2023 - Het allerbelangrijkste Sinterklaasuitje is natuurlijk heel simpel: de intocht van Sinterklaas in Nederland. Die kunnen we zaterdag 18 november 2023 gezellig vanuit huis bekijken. Met warme chocolademelk en pepernoten gezellig samen op de bank TV kijken!

sinterklaasuitjes uitjes utrecht

Benieuwd naar alles wat er georganiseerd is rondom de verjaarag van de Goedheiligman? Klik door naar de Uitagenda voor een overzicht van alle sinterklaasactiviteiten in Utrecht.

Huis van Sinterklaas

Een sinterklaasuitje dat je ook niet wilt missen is het Huis van Sinterklaas. Sinterklaas komt logeren bij Museum Catharijneconvent en iedereen mag op bezoek komen. In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt er kennis met de avonturen van de goedheiligman. Dit jaar staat in het teken van  'Storm op zee'. Waarom is de sint zo dol op water en waarom reist hij altijd met de boot? Ontdek het tijdens een speciale ontmoeting met de Sint!



Sinterklaasfilms

Ook dit jaar draaien er weer superleuke Sinterklaasfilms. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht draait bijvoorbeeld De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Bekijk of het de Sint en zijn Pieten lukt Sinterklaasavond te redden. Nog meer genieten van de Sint en zijn Pieten? Ook de Club van Sinterklaas is terug in de film De Club van Sinterklaas: De Gestrande Stoomboot.



Sinterklaasvoorstelling

Er is ook een hele leuke Sinterklaasvoorstelling in theater De Toverknol! Guusje kan niet wachten tot het pakjesavond is! Gezellig Sinterklaasliedjes zingen met papa en mama. Plotseling ziet ze een vreemd pakje met de mededeling dat pakjesavond in gevaar is! Zal het haar samen met politieman Sam lukken om pakjesavond te redden? 



Sintermaartenwandeling

Speciaal voor de sfeervolle dagen rond Sint Maarten en Sinterklaas heeft Ludens kinderopvang een superleuke speurtocht in Utrecht gemaakt. Ontdek samen met het gezin bekende én geheime plekken in de binnenstad, terwijl je zoekt naar 7 typisch Utrechtse dingen. Download de gratis route en geniet van de lichtjes in Utrecht stad!



Nog maar een paar nachtjes slapen...

Speciaal voor het feest van Sinterklaas heeft Kind & Co een superleuke aftelkalender gemaakt. Tel af tot pakjesavond, doe mee aan leuke winacties en doe creatieve, lekkere of sportieve sinterklaasactiviteiten. En extra leuk; de aftelkalender is helemaal gratis!



Sint Maartenspeurtocht

Er is van alles te zien, te voelen en te ruiken in de natuur in de herfst. IVN afdeling Vecht en Plassengebied organiseert daarom samen met Utrecht Natuurlijk op 12 november de Sintmaartenspeurtocht voor kinderen van 4 tot 10 jaar op de Stadstuin Zuilen. Na de tocht staat er ook een knutselactiviteit klaar. Het thema dit jaar is de vleermuis.




De volgende Sinterklaasactiviteiten worden nog up-to-date gemaakt voor 2023!


Aadje Piraatje

Leuke vertelvoorstelling bij Bibliotheek Neude met Ton Meijer over het schip van Sinterklaas, voor kinderen van 4 jaar en ouder. Terwijl alle piraten bang lijken voor Sint en de pieten is Aadje dat niet. In de voorstelling wisselt hij van tanden, bouwt hij samen met de andere piraten een piratensneeuwpop én leert hij lezen. Uiteraard kunnen het Sinterklaasverhaal en Sinterklaasliedjes niet ontbreken!

Museum Speelklok

Bij Museum Speelklok zijn er in de Sinterklaastijd speciale kinderrondleidingen. Van 12 november 2022 tot aan de verjaardag van Sinterklaas krijgt de Muzikale Kinderrondleiding een echt sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond!



Meer Sinterklaasuitjes

Hopelijk gaan jullie enorm genieten van deze gezellige weken voorafgaand aan de verjaardag van Sinterklaas! Zoek je nog meer tips voor leuke Sinterklaas uitjes? Bekijk dan zeker ook deze leuke Sinterklaas activiteiten.