Tips voor leuke Moederdagactiviteiten

20 april 2023
Pssst..! Alle kinderen (en papa's!) opgelet: zondag 14 mei 2023 is het weer Moederdag! Dé dag om mama eens goed in het zonnetje te zetten. Verwen haar bijvoorbeeld met een prachtig knutselwerk of kokkerel iets wat ze altijd al heeft willen proeven. Ook tof: ga samen met je lieve moeder erop uit. Lees onze tips voor leuke moederdagactiviteiten, zodat deze Moederdag er zeker ééntje wordt om nooit meer te vergeten!

Leuke activiteiten en uitjes voor Moederdag

Is jouw moeder niet bang voor een beetje modder? Daag haar dan uit om samen met jou mee te doen met de Down Under Obstacle Run. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een parcours van 3 km waarbij je heerlijk door de modder kruipt, heuvels beklimt en de vele andere hindernissen bedwingt. Een sportief uitje!

Geef mama dit jaar op Moederdag de sterrenhemel cadeau door haar mee te nemen naar een voorstelling bij Sonnenborgh. Alle moeders mogen op Moederdag gratis mee op reis naar de maan en de planeten in het grote opblaasbare planetarium. Een te gekke moederdagactiviteit! Natuurlijk kunnen jullie ook de rest van het museum en de sterrenwacht bewonderen. Supergaaf!Breng tijdens Moederdag een bezoek aan Fonteyn Festival! Het Janskerkhof is dan omgetoverd tot een groot wijnparadijs met live muziek. Kinderen kunnen hier op zondagmiddag meedoen met een speciaal kinderprogramma, terwijl jij geniet van een hapje en een drankje. 

In Tuincafé Noordertuin vind je op Moederdag de Kids Goodies Market: een markt vol met speelgoed, kinderkleding, design, kinderkamer vintage, cadeautjes, illustraties, knutselbenodigdheden en nog veel meer! De producten zijn allemaal handgemaakt en duurzaam. De meeste moeders vinden het vast geen straf om te shoppen.

Verwen je moeder met een uitje naar Kasteel de Haar. Tijdens een picknick kun je genieten van de lekkerste hapjes met een bijzonder uitzicht. Geniet van het eten, wandel door het uitgestrekte park en bezoek het indrukwekkende kasteel. Maak een mooie herinnering met je moeder.

Bij het Nationaal Bomenmuseum staat een workshop op de planning voor iedereen die veel van zijn moeder hout! Kun jij al een boom herkennen van een houtschijfje? Zo'n houtschijfje vertelt je veel over het leven van de boom. Leer er samen met je moeder van alles over om vervolgens zelf te knutselen met hout!

Verras je moeder eens met een theatervoorstelling bij Theater De Toverknol. Op 14 mei speelt daar de voorstelling Paniek in het insectenbos. Tijdens deze voorstelling ga je mee op avontuur met een lieveheersbeestje van wie de stippen zijn gestolen. Zal hij ze terug vinden?

Check in onze Uitagenda nog veel meer leuke moederdagactiviteiten in Utrecht!

Moederdagbrunch of moederdaglunch

Speciaal voor deze dag organiseert Fort de Gagel een uitgebreide Moederdag brunch in Utrecht. Je bent van harte welkom om gezellig samen met je moeder en het hele gezin te komen brunchen. De ‘Moederdag brunch’ start om 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur, inloop vanaf 10:30 uur. Voor kinderen onder de 4 jaar is de brunch gratis. De brunch is inclusief koffie, thee, sappen, frisdranken en mocktails. Een tafel vol met lekkers!Fort de Gagel is een karakteristiek fort aan de rand van Utrecht. Rustiek, sfeervol en gastvrij en daarmee de perfecte uitvalsbasis om de natuurrijke omgeving te ontdekken. Neem een kijkje bij de originele bunkers in de buurt. Of ga samen fietsen, wandelen en spelen in het Gagelbos. 

Jumm! Bij Geertjes Hoeve staan de pannenkoeken, bananencake, quiches en warme stokbroodjes al klaar. Om 10.00 uur wordt de Moederdag brunch geopend waar moeders extra in het zonnetje worden gezet. Na het eten kun je de geitjes ook een flesje melk geven en kunnen de kinderen marshmallows roosteren boven het vuurtje.Bij Fort aan de Klop wordt het brunchbuffet om 11.00 uur geopend. Twee uur lang kan het hele gezin komen smullen. Heb je al zin in de verse soep, biologische broodjes, salades, spreads en chocolade- en koffiebroodjes?

Andere leuke tips voor Moederdag


Wil je mama bloemen cadeau doen op Moederdag? Maak dan zelf dit prachtige vaasje om ze in te kunnen zetten! Verf een glazen pot helemaal zwart met schoolbordverf. Laat goed drogen en schrijf er dan een lieve boodschap voor je moeder op. Bloemen en water erin en klaar is Kees. Wat zal ze blij zijn zeg!

moederdag utrecht activiteiten tips uitjes

Is jouw moeder een echte zoetekauw? Dan wordt ze vast superblij als jij deze Moederdag cupcakes voor haar bakt. Mmmm! Bak eerst de cakejes en maak daarna zelf botercrème, zodat je de cupcakes extra mooi kunt maken met allerlei eetbare versieringen erop. Dat wordt smullen!

Houdt jouw mama van gezonde tussendoortjes? Maak dan voor haar deze heerlijke hartjessnack om heerlijk van te genieten op Moederdag. Snijd kleine romatomaatjes in de lengte doormidden en leg de helften weer tegen elkaar zodat ze samen een hartje vormen. Snijd uit wortel de voor-en achterkant van een pijl. Prik de delen één voor één op een satéprikker. Zo'n lieve snack heeft mama vast nooit eerder gegeten!

Wat vindt mama het allerleukste wat er is? Juist ja: jou! Maak dus een hele bijzondere foto van jezelf met behulp van je papa en wat stoepkrijt. Zoek samen een stuk straat op wat je van bovenaf kunt fotograferen en maak daar met krijt een groot hart en en de letter U. Ga zelf liggen als de letter I, smile...klik...en klaar! Extra leuk om te geven met een mooi fotolijstje eromheen.

moederdag utrecht activiteiten tips uitjes

Wil jij je moeder laten weten hoe ontzettend lief je haar vindt? Maak dan een mooie hartenhanger. Het is niet ingewikkeld: je knipt een aantal harten uit gekleurd karton en je plakt ze aan elkaar vast, zodat ze onder elkaar komen te hangen. Versier de harten vervolgens met mooie teksten en tekeningen en voilá: je moederdagcadeau is klaar!

Jouw mama is vast ook gek op kaarsjes. Knutsel daarom voor Moederdag een supermooi sfeerlichtje. Dit zal ze vast prachtig vinden! Maak een mal door een hartje op wit papier te tekenen en uit te knippen. Plak de mal op een glazen potje en kleur het hartje in met verf. Natuurlijk kun je de rest van het potje ook versieren met plakkertjes of verf. Waxinelichtje erin...kijk eens hoe leuk dat staat!

Vergeet niet op 14 mei je mama extra veel kusjes en knuffels te geven hè? Dan wordt het vast de allerfijnste dag van het hele jaar voor haar. Veel plezier samen!

Bekijk ook onze andere blogs.