Oogstfeest | Utrecht Natuurlijk

15 augustus 2023
Na maanden van samenwerken op de stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk is het tijd om de oogst binnen te halen en de oogst met elkaar te vieren. Daarom organiseert Utrecht Natuurlijk van 17 september t/m 1 oktober 2023 weer de jaarlijkse Oogstfeesten op meerdere locaties in de stad!

Op de stadsboerderijen en stadstuinen in Utrecht zijn er de hele maand september en begin oktober weer verschillende activiteiten te doen voor jong en oud. Kom onder andere smullen bij de oogstkramen, fiets een eigen sapje bij elkaar, maak je eigen pompoensoep en kruidenboter, oogst verse groenten, kom appels en peren plukken en ontdek nog meer oogstactiviteiten.

Programma Oogstfeesten 2023

Zondag 17 september is het feest op Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten en op Stadsboerderij Griftsteede in Noordoost. Kom appels en peren plukken in de boomgaard bij Koppelsteede, geniet op de oogstmarkt van zelfgemaakte jam, maak je eigen kruidenboter op Griftsteede en oogst verse groenten uit de moestuin.Zondag 24 september wordt de oogst gevierd op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn en op Stadsboerderij Eilandsteede in Kanaleneiland. Bak broodjes uit de leemoven op Steede Hoge Woerd, maak soep met groenten uit de tuin op Eilandsteede en knutsel een voedselslinger voor de dieren.

In Overvecht en Noordwest wordt de hele maand september de oogst gevierd. Bezoek Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart, Stadstuin Zuilen en omstreken voor verschillende activiteiten. Maak en proef je eigen pompoensoep, haal elke week lokale groenten op de stadstuinen of oogst hop en kom bellen plukken bij brouwerij vandeStreek.

Zondag 1 oktober ben je welkom bij het Boerderijfeest op Stadsboerderij Gagelsteede in Overvecht.Klik voor het het volledige programma door naar de site van Utrecht Natuurlijk via de roze button!

De programmaonderdelen per locatie

Zondag 17 september op Koppelsteede
Kom appels en peren plukken in de boomgaard bij Koppelsteede, geniet op de oogstmarkt van zelfgemaakte jam en doe de pizza- en pannenkoekenspeurtocht.
Zondag 17 september op Griftsteede
Maak je eigen kruidenboter op Griftsteede, oogst verse groenten uit de oogsttuin, zie hoe de imker honing slinger en kook mee met de kookworkshop.Zondag 24 september op Steede Hoge Woerd
Bak broodjes uit de leemoven op Steede Hoge Woerd, oogst groenten uit de tuin en fiets je eigen smoothie bij elkaar.

Zondag 24 september op Eilandsteede
Maak soep met groenten uit de tuin op Eilandsteede, knutsel een voedselslinger voor de dieren en leer alles over honing en bijen bij de imker.

Overvecht en Noordwest: Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen
Vier de oogst in Overvecht en Noordwest! Bezoek in september Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart, Stadstuin Zuilen en omstreken voor verschillende oogstactiviteiten. Maak en proef je eigen pompoensoep, oogst hop en kom bellen plukken bij brouwerij vandeStreek, bezoek de oogstkraam op het ZON festival in Zuilen en haal elke week lokale groenten op de stadstuinen.Veel oogstplezier!

Naar de website