3x Maak je eigen paastak!

10 maart 2023
Een paastak is vrolijk, leuk om zelf te maken met je kinderen én zorgt gelijk voor een écht paasgevoel! Voor je het vergeet, op 17 en 18 april is het namelijk alweer Pasen. Onze Kidsproof collega Sherida zette een paar tips voor je op een rijtje om je huis aan te kleden met een mooie paastak. Ga dus lekker aan de slag met touwtjes, knipsels en paaseitjes.
Maak je eigen paastak!

Paastakken om zelf te maken met kinderen

Het is echt niet moeilijk om zelf een paastak te maken en je hebt ook niet zo veel knutselspullen nodig. Bekijk hieronder onze tips! Natuurlijk kun je de tips ook combineren voor een extra speciale paastak.

1. Picasso paastak

Zoek een mooie stevige stok of tak in de tuin of in de buurt en laat hem een dagje drogen zodat het meeste vocht eruit is. Heb je nog verfrestjes in de kast liggen? Zoek ze bij elkaar en laat je kind de tak in allerlei vrolijke kleuren verven. Nadat de verf is opgedroogd duw je een paar punaises, haakjes of kleine spijkertjes in de tak. De picasso tak is nu klaar om te versieren. Tip: De tak kun je hergebruiken om sieraden, tekeningetjes, etc. aan te hangen. Ook leuk als Moederdagcadeautje.2. A la minute paastak

Heb je niet zoveel tijd om alle knutselspullen tevoorschijn te halen voor de kinderen óf hebben jullie niet zoveel in huis? Dan is paastak nummer 2 een leuke optie. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar punaises of haakjes. Prik ze in de tak en hang er chocolade eitjes aan op. Met lijm kun je de tak verder versieren met paaskonijntjes, kuikentjes of eitjes. Voilá! In-no-time heb je een tak in paassfeer. Andere dieren of paasitems kunnen natuurlijk ook. Tip: een lijmpistool is bij deze tak je beste vriend.3. Hang’m in there tak

Deze paastak is lekker vrolijk en bont. Verzamel allerlei knutselmateriaal zoals losse takjes, bolletjes wol, veertjes en figuurtjes en lijmen maar. Het touw wikkel je om de tak en zet je vast met een knoopje. Ziet er direct heel anders uit! Laat ieder kind een paar takjes versieren en wat versiering erop plakken. Nu alleen nog een mooie vaas zoeken! 


Veel knutselplezier en vast een fijn Pasen!

Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Corona tips kinderen