De tofste Pinksteruitjes in en om Utrecht!

1 mei 2023
Hoera, het is (bijna) Pinksteren 2023 en het hele gezin is een extra dagje vrij! Dat wordt genieten samen... Gebrek aan inspiratie? Geen probleem, want wij verzamelden alvast de tofste pinksteruitjes voor je zodat jullie er een geweldig lang pinksterweekend van kunnen maken. Check onze tips!
Leuke uitjes met kinderen rondom Utrecht? Check onze tips voor Pinksteren!

Pinksteruitjes met kinderen rondom Utrecht

Er is zo veel leuks te doen met Pinksteren dit jaar. We hebben een heleboel tips verzameld, bekijk hier alle gezinsuitjes voor Pinksteren in 2023. Veel plezier!

De uitjes hieronder zijn nog van vorig jaar. Hierboven vind je de link naar de actuele Pinksteruitjes. Geniet van het lekkere lange weekend!

Speeldag Utrecht 2022

Op maandag 6 juni wordt de binnenstad van Utrecht omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. Ontdek gratis de favorieten van alle speelgoedbedrijven! Mis ook de 41 m lange stormbaan niet. Voor alle leeftijden!



Bazaar Fantasia |6+

Vier samen met jong en oud 900 jaar Utrecht tijdens Bazaar Fantasia. TivoliVredenburg wordt op 6 juni een kleurrijke marktplaats met licht, geluiden, muziek, radio en meer. Zing, zoek, ruil, proef, kleur en deel jouw verhaal! 



Geschiedenis van schrijven

Vroeger schreven mensen met mooie krulletters en pennen gemaakt van veren! Op 6 juni leer je bij Het Utrechts Archief alles over de geschiedenis van het schrijven. En wie kan zelf schrijven met een echte schrijfveer of griffel-met-leitje?



Scheur in de tijd | 7-107 jaar

Utrecht is bijna 900 jaar en dat viert Het Filiaal theatermakers met de openlucht familievoorstelling 'Scheur in de Tijd'. Een komische locatievoorstelling over tijdreizen, Utrecht en over muren tussen mensen bouwen òf afbreken.



Fort&Food Pinksteren

Op het fortterrein van Fort bij Vechten is er op 5 en 6 juni van alles te proeven en te beleven voor jong en oud. Kids kunnen losgaan op de springkussens, roetsjen van de tokkelbaan, dansen in de disco en meer. Echt een te gek familiefestival!



Campina Open Boerderijdagen

Ontdek tijdens de Campina Open Boerderijdagen hoe het eraan toe gaat op een boerderij. Gezellig met het hele gezin naar de boerderij! 76 Campina-boerenfamilies zetten hun staldeuren open op 27 mei en 6 juni. Ontdek waar de melk vandaan komt, stap op de skippykoe, kom melkpakvissen en meer. Gratis toegang!



Dat is gaaf, tuben!

Zin in iets lekker actiefs en origineels? Ga dan tuben bij Skipiste Nieuwegein. Met een opblaasband de berg af glijden is fun en actie voor iedereen. Op beide Pinksterdagen is er een speciale actie bij Skipiste Nieuwegein. Kom het beleven!

pinksteren tips kinderen uitje utrecht

Check de Uitagenda voor nog veel meer leuke kinderactiviteiten en tips voor uitjes tijdens het Pinksterweekend 2023!

Zin in een fijn dagje thuis met de kinderen? Kijk dan eens voor leuke knutseltips op onze DIY pagina. Je vindt hier de tofste dingen om samen te maken, maar ook lekkere recepten en gave schminktips. Zo zullen de kids zich geen moment vervelen tijdens het lange Pinksterweekend.

We wensen je hele fijne en vooral super gezellige Pinksterdagen toe!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!