Play-in is een feestje om te beleven!

11 november 2019
Kidsproofblogger Mandy en haar gezin stonden te stuiteren, want zij mochten een ochtendje klimmen, klauteren, springen en spelen uitproberen bij Play-in in Utrecht. Wat een feest! En ideaal; er is AIRCO!
Kidsproof test de Play-in in Leidsche Rijn!
Voor jong en oud
Opgewonden vertrokken we op zondagochtend met ons gezin naar the Wall. Hier vind je de grootse indoor bewegingswereld van Utrecht; Jump-in, Climb-in en Kids-in. Door de combinatie van deze drie ruimtes in een pand, is er voor iedereen -jong en oud- wel iets te beleven!

Let op: deze blog is van voor de corona-uibraak. Er zijn nu extra maatregelen van toepassing.

Jump-in
We werden vriendelijk ontvangen door de baliemedewerkster die onze reservering met ons doornam. Mijn dochters renden het liefst gelijk door naar het Jump-in gedeelte, maar eerst moesten we nog even de bandjes omdoen en de speciale ‘grip’sokken aantrekken. Deze sokken zitten bij de prijs inbegrepen, hoe fijn!

Sophie haar mond viel open bij het zien van het trampolinepark. Een oppervlakte van ruim 3000m2 aan trampolines. “Mam, dit is echt super cool”, was haar eerste reactie. En ze sprong direct een gat in de lucht bij de eerste trampoline, letterlijk en figuurlijk. Het was een gezellige drukte deze zondagochtend, maar iedereen had wel voldoende ruimte om zijn eigen gang te gaan. Er zijn veel trampolines, dus voor ieder wat wils.

Jump-in-Leidsche Rijn

Jump Jump
Jasmijn en Merel starten wat rustiger op, zij moeten altijd een nieuwe omgeving even leren kennen. Ze starten met de traditionele trampolines en de evenwichtsbalken (Foam Pit)  waarbij je elkaar eraf moet proberen te duwen. Als je verliest, dan val je in een bak vol ‘schuim’ blokken. Merel wil de strijd met mij en Martijn aan gaan. Al snel volgen Sophie en Jasmijn.

Daarna gaan we een (zelfbedacht) balspel doen op de trampolines ‘Dodgeball’ ernaast. We delen ons gezin op in twee teams. Met je team moet je proberen de bal aan de overkant te krijgen, maar je mag niet stoppen met springen. Dat is nog best een uitdaging en best vermoeiend. Wel is het enorm genieten om zo actief met elkaar bezig te zijn!

Play-in-jump-in

In de hal lopen instructeurs rond die je kunnen helpen indien nodig. Ook houden ze goed in de gaten dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Dat geeft een fijn gevoel. Mocht je als ouders niet de behoefte hebben om te springen, dan is er boven in de hal een heerlijke lounge om te zitten. Hier kun je koffie, thee, fris en andere versnaperingen halen. En je hebt een fantastisch uitzicht op het trampolinepark.

We hebben alle trampolines uitgeprobeerd op het trampolinepark: geschakelde trampolinevelden, dodgeball, highperformance trampolines, walltrampolines, slackline, air bag, foampits, jumptower en de tumblinglane. Je kunt echt toffe trucs leren, leert veel over balans en je leert angsten overwinnen. Het uurtje springen vloog voorbij. Als ik na afloop vraag wat ze het leukste vonden, dan zijn kunnen ze niet kiezen. ‘’Gewoon alles was tof”,  zei Merel vol enthousiasme.

Jump in Leidsche Rijn

Climb-in
Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we naar een klimmuur gingen. Jasmijn vond het veel te spannend, maar de andere meiden konden niet wachten om te starten. We kregen een ‘klimbroek aan’ waarmee we onszelf kunnen zekeren. Wel zo veilig! Van een instructeur kregen we uitleg hoe het zekeringssysteem (BelayMate van TruBlu) precies werkt en hij legde uit hoe je het beste kan klimmen.

Om te gaan klimmen in Climb-in heb je geen klimervaring nodig. En iedereen kan het, jong of oud. Je gaat zo hoog als je zelf durft en probeert uit wat je zelf wil. Ben je uitgeklommen of heb je de top bereikt? Dan kun je naar beneden abseilen en dat is toch tof om te doen vindt Sophie. Ze kan er geen genoeg van krijgen. De instructeurs lopen rond, dus je kunt met elke (hulp)vraag bij ze terecht. En ze helpen je ook met het zekeren of andere zaken.

Climb-in-klimmen-Play-in

Bij het zien klimmen van haar zussen werd Jasmijn toch wel enthousiast. Ze overwon haar angst en daar ging ze. Uiteraard kwam ze niet tot de top, maar ze durfde toch maar mooi naar boven. En bij het naar beneden glijden kreeg ze keer op keer een grote glimlach op haar gezicht. 

In totaal heb je 8 verschillende klimmuren aan de wand. Elke muur heeft weer zijn eigen uitdaging en grepen waarmee je naar boven klimt. De meiden konden niet kiezen, dus hebben ze allemaal uitgeprobeerd: de ‘Stairway to Heaven’, de ‘Speedclimb’, de ‘Astroball’, de ‘Face-to-Face’ en de Leap-of-Faith’. Vooral de laatste vonden Merel en Sophie erg stoer om te doen, omdat je bij het behalen van de top een echte sprong in het diepe maakt om weer met je voeten op de grond te komen. Martijn en ik hebben deze overgeslagen, voor mij voelde deze echt te spannend.

Climb-in Leidsche Rijn-klimmen

We eindigen met de ‘Vertical Drop Slide’, een glijbaan waar je steil naar beneden glijdt. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt, door zelf los te laten op het moment dat jij wilt. De meiden waren het liefst nog tien keer van deze -super vette- glijbaan afgegaan. Maar helaas, ook hier is het uur alweer voorbij gevlogen. Op naar de volgende activiteit!

Climb-in-Leidsche Rijn

Kids-in
Na de twee zeer actieve activiteiten, mochten de meiden nog even verder spelen in Kids-in. Eerst even wat drinken en bijkomen van alle inspanning. 

Kids-in is ook erg geschikt voor alle leeftijden, dus ze gaan samen op pad met elkaar. Het is erg overzichtelijk hier en je kunt je kinderen niet kwijtraken. Een fijn gevoel! De meiden spelen naar hartenlust tussen de vissen, beklimmen de ‘vulkaan’ en spelen met alle ballen. Voor de echte kleintjes is er ook een peuterhoek, maar daar zijn die van mij al te oud voor.

Martijn en ik komen lekker bij op een zitbank met een espresso en een verse munt thee. De meiden zijn na een klein uurtje spelen helemaal op, want ze zijn -net als wij- best moe van het springen en klimmen. We besluiten naar huis te gaan en daar na te genieten van een heerlijke ochtend!

Kids-in-Leidsche Rijn

We komen hier zeker snel weer een keer terug! Merel wil het ook zo graag aan haar vriendin laten zien. En wie weet vieren ze hier wel hun volgende verjaardagsfeestje? Ik denk dat de feestjes hier namelijk ook een groot succes zijn….

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over een bezoek aan Play-in en plan je uitje! Binnenkort een jarige thuis? Check de mogelijkheden voor een fantastisch kinderfeestje bij Play-in in Leidsche Rijn!

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (9), Sophie (7) en Jasmijn (4) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.
 
Op zoek naar meer tips? Lees alle ervaringen en reviews van Kidsproof!