Lekker schaatsen in en om Utrecht op ijsbanen

14 december 2023
Tips om te schaatsen in en om Utrecht! De leukste (pop-up) schaatsbanen en ijsbanen voor je op een rijtje.
Lekker schaatsen op een van de ijsbanen in en om Utrecht!
Schaatsen: kinderen zijn er dol op. Deze schaatsbanen en ijsbanen in en om Utrecht kun je in de winter van 2023/2024 bezoeken. Voor veel schaatsplezier én natuurlijk om te oefenen voor het natuurijs in een strenge winter!

Winter Wonderland Zeist
In het centrum van Zeist verrijst Winter Wonderland Zeist. Dit fantastische kerstdorp is een winterse wereld op zich, met onder andere een grote ijsbaan, vrolijke lichtjes en een gezellig grand café voor een kop warme chocolademelk met iets lekkers. Schaats een rondje en geniet in dit winterse paradijs! Er zijn regelmatig speciale activiteiten, kijk dus zeker even wat er allemaal voor leuks te doen is.Schaatsbaan Blik & Burgers
Op het gezellige terras van Blik&Burgers is dit jaar een schaatsbaan gemaakt. Een kunststof schaatsbaan van 9 x 9 meter. Superleuk voor kinderen tot 7 jaar! De overdekte schaatsbaan is ultramodern. Het lijkt alsof je over echt ijs glijdt, maar je schaatst op kunststof. Synthetisch ijs is heel duurzaam, de baan gebruikt geen elektriciteit én geen koelmiddelen.

IJspret in Doorn
Van 15 december t/m 7 januari is de schaatsbaan bij RCN Vakantiepark het Grote Bos geopend! Met meer dan 220 m2 aan ijspret beleef je het ultieme wintergevoel op het prachtig versierde plein. Voor, tijdens of na het schaatsen kun je lekker opwarmen op het terras of in de brasserie. En hebben jullie de bowlingbaan al gezien op het park? Extra leuk om te combineren met een toffe boswandeling.Schaatsen bij Steck
Bij Steck is het vanaf 1 december tijd voor Wintergloed. Dat betekent ook dat de nieuwe schaatsbaan open gaat! De baan is ultramodern: het lijkt alsof je over echt ijs glijdt, maar je schaatst op kunststof. Dompel je onder in de show vol fonkelende lichtjes, schitterende kerstballen en kerstbomen in alle soorten en maten.Vechtsebanen - Utrecht
Bij De Vechtsebanen kun je een groot deel van het jaar schaatsen. Het ijsbaancomplex bestaat uit een semi-overdekte 400 meterbaan en een ijshockeystadion. Beide banen zijn voor iedereen toegankelijk en je schaatst dus altijd droog.

Rond on Ice - Houten
Een andere leuke plek voor een schaatsuitje is de pop-up schaatsbaan van Rond on Ice. Vanaf 13 december gaat de ijsbaan weer open. Tot en met 7 januari kun je heerlijk schaatsen in Het Rond en genieten van een hapje of drankje. De schaatsbaan is gelukkig overdekt, dus er kan gedurende de hele periode worden geschaatst!

IJsbaan Woerden
Ook een super gezellige schaatsbaan is IJsbaan Woerden. Gelegen in het centrum van Woerden, op het prachtige Kerkplein. Zie je je jezelf al in de knusse koek- en zopietent staan terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt? Van 1 december t/m 7 januari kan er weer geschaatst worden. Een gezellig voorproefje voor de feestmaand!

Kortom: er zijn volop leuke schaatsuitjes in Utrecht en omgeving te vinden. Kijk ook eens in onze eropuit voor meer leuke uitjes met kinderen!

Kerstvakantie-uitjes in Utrecht

Op zoek naar leuke tips voor de vakantie? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kerstvakantie-uitjes in Utrecht, kijk snel!

kerstvakantie uitje