Vanaf de parkeerplaats volgen we via bordjes een leuke route door het bos, waarbij we allerlei opdrachten kunnen doen. We springen als een kikker, rennen zo hard als een haas en leren spelenderwijs van alles over de dieren die hier leven. Je kunt de route zo lang maken als je wilt, van 1 tot wel 7 kilometer via het Slagmaatpad, dus geschikt voor alle leeftijden.Aangekomen in de speeltuin klimt mijn jongste direct in de klimtouwen. Er is een speeltuin voor de wat jongere kinderen en een natuurspeeltuin voor kids die flink van de uitdaging zijn, omdat je daar kunt klimmen over watertjes door middel van smalle bruggetjes en klimtouwen. Ook leuk, bouw je eigen dam in het water. Wij hebben vandaag samen met allerlei stokken een nep kampvuur gebouwd.

Als we zijn uitgespeeld eten we samen de meegebrachte boterhammen op aan een van de picknicktafels. Na 2 uurtjes wandelen, spelen en picknicken fietsen we weer huiswaarts… heerlijk zo een middagje samen buiten!Tips
- Er is hier geen horeca aanwezig, dus vooral zelf eten en drinken meenemen.
- Wil je direct naar de speeltuin, dan is er een korte route vanaf de parkeerplaats. Je loopt dan over verharde en onverharde paden en bruggetjes.
- Soms zijn er speciale speurtochten uitgezet met bijvoorbeeld een sprookjesthema. Dan is het hier extra leuk.
- Ook geweldig om hier een kinder- of familiefeestje te houden. Ruimte genoeg en vertier voor iedereen!Veel speelplezier!

Kidsproofblogger Anne-liese woont samen met haar man en twee kinderen in Houten. Allen fan van buiten zijn, creativiteit opzoeken en nieuwe dingen ontdekken. Wandelen in de natuur, musea bezoeken, city trips. Vrijwel elke vakantie, zaterdag of zondag op pad om te ontdekken en leren. Er is altijd wel iets leuks te doen en de camera gaat standaard mee.

Anne-liese is heel creatief. Bekijk haar website Analysed maar eens om te zien wat voor leuke dingen ze organiseert!