• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 8 leukste binnenspeeltuinen in en om Utrecht op een rijtje

23 februari 2024
Zijn jouw kinderen ook zo ontzettend gek op lekker klimmen en glijden, oftewel: eindeloos spelen? Bij koud of guur weer zijn binnenspeeltuinen daarvoor natuurlijk echt een uitkomst. Daarom hebben wij voor jou alle speelparadijzen in Utrecht en omgeving op een rijtje gezet. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen. Ideaal toch? Klauter en spring erop los in deze toffe binnenspeeltuinen!
Heerlijk spelen in de binnenspeeltuinen in en om Utrecht!

De leukste binnenspeeltuinen in en om Utrecht

De leukste binnenspeeltuinen en speelparadijzen in en om Utrecht op een rijtje. Check onze favoriete adresjes!

In Leidsche Rijn in The Wall vind je speelwereld Play-in. Echt even wat anders dan anders! Er is zoveel te doen. Ga je spelen, klimmen of jumpen? Of combineer de verschillende activiteiten en kies een combinatieticket! Ook een topper voor een uniek kinderfeestje.

binnenspeeltuin utrecht

In het grote indoor attractiepark KidZcity in Utrecht zullen de kinderen zich geen seconde vervelen! Hier vind je namelijk de spannendste, origineelste en stoerste attracties die je maar kunt bedenken. Een klimdoolhof, draaimolens, botsauto's, lasergames, een super toffe familieglijbaan en nog veel meer: er is voor elk wat wils. De allerkleinsten kunnen veilig spelen in een speciale zone met ballenbak, speelhuisjes en een echt verkeerparcours. Echt een top speelparadijs!

binnenspeeltuin utrecht speelparadijs

Er is een geweldige vestiging van Monkey Town in Maarssen, direct tegenover het station. Met maar liefst vijf glijbanen (waarvan drie echt super stoere, voor de echte waaghalzen onder ons), een klimkooi met allerlei hindernissen, grote trampolines én een echte laserjungle raak je niet snel uitgespeeld in deze binnenspeeltuin. Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone, waar veilig en fijn gespeeld kan worden. Heerlijk zeg!

binnenspeeltuin maarssen speelparadijs

Ballorig Utrecht is een overdekt speelparadijs voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Voor kleine kids is er een apart peutergedeelte en er is zelfs een speciale babyhoek, fijn! Grotere kinderen kunnen hier eindeloos klimmen, klauteren en zich natuurlijk ook uitleven op het autocircuit of de trampolines. Wie springt het allerhoogst? Ook tof: zoef in een grote band van de brede glijbaan af! Van onderen!

Naast in Utrecht, is Ballorig ook in Houten te vinden. Kom je lekker spelen in dit speelparadijs? Voor kids tot vier jaar is er een apart gedeelte waar zij lekker kunnen ravotten. Kinderen vanaf vier jaar kunnen eindeloos rondrijden op het racecircuit of 'vliegen' boven het hoofd van papa en mama in (bijna) echte traphelikopters. Tof! Klauter je ook mee naar boven op de hoge klimvulkaan? Met de glijbaan ben je zo weer terug beneden, super snel!

Ook in Woerden kan heerlijk binnen gespeeld worden. Leef je uit in indoor speeltuin de Pretfabriek: de leukste fabriek die je je maar voor kunt stellen! Glijbanen, klimtoestellen, trampolines, een verkeersparcours met échte stoplichten: je vindt het hier allemaal. Natuurlijk is er ook een apart speelgedeelte voor de allerkleinsten, wel zo veilig. In de Pretfabriek kun je naast lekker spelen ook terecht voor diverse toffe workshops en andere activiteiten. Neem snel een kijkje!

binnenspeeltuin utrecht

In Zeist is binnenspeeltuin Jungle Gemz te vinden. De kinderen kunnen er klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met superlego, ravotten in het ballenbad en springen op trampolines. Verder is er een voetbalzone en een superhoge vulkaan om tegenaan te klimmen en vanaf te glijden, cool! En voor de kleintjes is er een rustiger, afgeschermd speelgedeelte. Natuurlijk is er ook een restaurant (met écht lekkere koffie) voor de begeleiders! Ideaal binnenuitje of leuk voor je kinderfeestje.

En last but not least: Indoorspeeltuin Plezier. Een superleuke binnenspeeltuin en horeca gelegenheid in Soesterberg. Wat Indoorspeeltuin Plezier zo bijzonder maakt? De indoorspeeltuin wordt doordeweeks gerund worden door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (Jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis). Zij geven jongeren die buiten het reguliere onderwijs vallen een kans zich te ontwikkelen in een veilige omgeving.

En terwijl je kinderen zich vermaken op de leuke speeltoestellen kan jij nog even je werk af maken aan een van de vele tafels of gewoon lekker uitrusten en van een heerlijke lunch genieten!

Heel veel speelplezier alvast!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor kinderactiviteiten in en om Utrecht!

Andere leuke kinderuitjes en weekenduitjes in Utrecht

Op zoek naar meer toffe tips, bijvoorbeeld voor het weekend? Er is heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kinderuitjes in Utrecht, kijk snel!

Uitagenda-kinderuitjes