10 x Speeltuinen met restaurant voor de zondagen

25 maart 2019
Ideaal voor de zondag: een speeltuin/ speelruimte met restaurant. De kinderen kunnen heerlijk spelen, jij geniet met een hapje of drankje en de kinderen schuiven tussen het spelen door aan. Wij zochten de leukste speeltuinen van Utrecht en omgeving voor je op, mét restaurant en geopend op zondag!
Heerlijk: op zondag naar een speeltuin met restaurant erbij. Relaxen voor iedereen!
Tip: check voor vertrek altijd even de actuele openingstijden!

Theehuis Rhijnauwen

Landgoed Rhijnauwen in Utrecht blijft zo'n fijne plek om naartoe te gaan op zondag. Je kunt er heerlijk wandelen in het bos en dan neerstrijken bij Theehuis Rhijnauwen voor een pannenkoek, een drankje, een broodje: waar je zin in hebt. Dit is echt een ideale plek voor kinderen; er is een leuke kinderhoek en er zijn kleurplaten en kinderstoelen. Buiten is er een supermooie speeltuin die zowel voor kleine kinderen als de wat oudere kinderen leuk is. En speciaal voor de grote dierenvrienden zijn er 2 ezels. Op zondag geopend vanaf 10 uur.

Dengh
Dengh ligt in Leidsche Rijn en is echt een fijn plekje om met je kroost naartoe te gaan. Voor de kids is er een speeltuin naast het terras, ideaal! Er is een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Van tosti tot uitgebreide borrelkaart en een lekker 3-gangenmenu (met mini-versie voor kinderen!). Hier kun je wel naartoe voor een heerlijk uitje op zondag! Op zondag geopend vanaf 12 uur.

PAND
PAND in Schalkwijk is gevestigd in een unieke boerenschuur. Buiten is een heerlijke stoere speeltuin aangelegd, met speelheuvel, boomstammen, speeltractor en nog veel meer. Ideaal: de speeltuin is helemaal afgesloten dus je zit rustig op het terras of binnen in het restaurant. Binnen is trouwens ook nog genoeg te spelen, hier hoeven de kids zich niet te vervelen! Op zondag geopend vanaf 11:30 uur.


Loft 88
Loft 88 ligt net aan de rand van de stad. Er is heerlijk veel ruimte om te spelen. Een schommel, gras en vaak een springkussen. Kids kunnen ook aan tafel kneden met speeldeeg, spelletjes spelen en kleuren. En er worden regelmatig leuke activiteiten voor ze georganiseerd. In het restaurant of op het terras kun je de hele dag door terecht voor hapjes, drankjes, broodjes, pizza's of een heerlijke maaltijd. Loft 88 werkt zoveel mogelijk met biologische, eerlijke en duurzame producten. Ook voor kinderen staat er veel lekkers op het menu! Op zondag geopend vanaf 10 uur.

Anafora
En een 2e topper in Leidsche Rijn. Met de natuurlijke en avontuurlijke Bosspeeltuin ernaast, is Anafora een ideaal restaurant om met kinderen naartoe te gaan. De bijna uitsluitend houten speeltoestellen zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Er staat een hek om de gehele speeltuin en de enige in- en uitgang grenst aan het terras van Anafora: perfect! Op zondag geopend vanaf 10 uur.

speeltuin restaurant zondag utrecht

De Moestuin
De Moestuin in Utrecht is perfect voor het echte zondaggevoel! Lekker naar buiten bij Maarschalkerweerd. Naast de prachtige tuin staat een antieke druivenkas, er is een kruidentuin, een bijenstal en een grote kweekkas. De kinderen kunnen volop spelen in de speeltuin en knuffelen in de dierenweide. In de dierenweide vind je kippen, konijnen, minivarkentjes en geiten. Alle dieren mag je aaien! Je kunt er terecht voor een drankje of een lekkere lunch. Op zondag is De Moestuin geopend van 10-17 uur.

Boerderij de Boerinn
Het altijd gezellige Boerderij de Boerinn is te vinden in Kamerik. Vorig jaar hebben ze hier een nieuwe speeltuin gebouwd waar kids lekker kunnen ravotten. Er is een gigantische tractor geparkeerd naast het nieuwe klimparcours. Aan de speeltuin grenst het terras, waar je heerlijk kan genieten van een hapje en drankje. Als je er dan toch bent, vergeet je dan niet de dieren even te voeren en de uitkijktoren te beklimmen?

De Pyramide van Austerlitz

Uniek: de speeltuin en het lunapark bij De Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. De kinderen kunnen hier eindeloos spelen. De speeltuin is groot en gratis toegankelijk. Vanaf het terras van het bijbehorende restaurant heb je er zicht op. Het lunapark heeft leuke attracties die tegen een kleine vergoeding te bezoeken zijn. Op zondag geopend vanaf 10 uur, in het winterseizoen is het lunapark gesloten.

speeltuin restaurant zondag utrecht

Blik & Burgers
Blik & Burgers in Zeist heeft de perfecte combinatie voor het hele gezin: een gave speeltuin voor de kinderen en een heerlijk terras en restaurant voor de volwassenen! De speeltuin is lekker ruim opgezet en geschikt voor meerdere leeftijden. De kleinere kinderen vermaken zich heel goed in de zandbak, met de houten klimtoestellen en natuurlijk de schommels. Voor de iets oudere kinderen is de in het gras ingebouwde trampoline een groot feest. Er is zelfs een skate- en skeelerbaan! Blik & Burgers gaat op zondag al om 9 uur open. De keuken volgt om 10 uur. Leuk om hier eens te brunchen! Maar lunch, borrel of uiteten kan ook perfect.

Het Jagershuys
En dan nog zo'n geweldige plek in Zeist; 't Jagershuys. Dit gezellige pannenkoekenrestaurant én het Alakart Restaurant liggen mooi aan de rand van het bos. Er is een prachtig terras waar je met het hele gezin lekker kunt zitten. De grote speeltuin is echt een trekker voor kinderen. Ook leuk, combineer het eten met een wandeling in het mooie bos dat ernaast ligt! Het pannenkoekenrestaurant gaat zondag om 11 uur al open.

Landhuis in de Stad
Aan de rand van Park Oog in Al vind je restaurant Landhuis in de Stad. Naast dat ze er een erg fijn terras hebben, staan er ook allerlei lekkere gerechten voor kinderen op de kaart. Van Amerikaanse pannenkoeken tot pitapizza's en van biologische knakworsten tot tosti's, de keuze is reuze voor kinderen! Ze kunnen zich er daarnaast uitleven met al het speelgoed of samen een spelletje spelen. Ook komt er regelmatig een verhalenverteller langs om de kleine gasten van het restaurant te 'betoveren' met een leuk verhaal. Er is hier niet echt een speeltuin maar je kunt heerlijk spelen in het mooie park, let bij kleine kinderen wel goed op de vijver!

Heerlijk, om zo gezellig de zondag door te brengen! Zoek je meer leuke uitjes met kinderen in Utrecht? Houd dan onze uitagenda en onze blogs in de gaten!