10 x Waterspeeltuinen rondom Utrecht

31 mei 2021
Waterspeeltuinen zijn super op mooie dagen! Of het nu een speeltuin met een waterpomp is, een natuurlijke speeltuin met beekjes en slootjes of een zwembadje; kinderen vinden het heerlijk om met water in de weer te zijn. Waar kun je terecht in en om Utrecht? Kidsproof zette de 10 leukste waterspeeltuinen voor je op een rijtje!
Heerlijk: leef je uit in een leuke speeltuin met water in de omgeving van Utrecht!

Speeltuinen waar kinderen lekker met water kunnen spelen vinden ze vaak echt te gek! Met het mooie weer is dat dus echt een superleuk uitje. Veel plezier!

Let op: deze adresjes zijn dit jaar nog niet allemaal gecheckt! Het zou kunnen dat door corona het aanbod soms anders is.


Bij Speeltuin De Bloesem in Utrecht vind je veel leuke speeltoestellen, er is voor ieder wat wils. Bij mooi weer gaat het zwembad open, wat een feest! Ook kun je hier voetballen, met dieren knuffelen of even wat drinken. 

Een echt zwem- en spetterplekje: de Zeven Slootjes (ook wel Zeven Stroompjes) in Utrecht. Het water is niet heel diep, ideaal dus voor wat kleinere kinderen. Naast het stromende water zijn de wiebelbruggen en de vlotten een echte hit. Neem je eigen eten en drinken mee, je kunt hier niets kopen.

waterspeeltuinen utrecht

De Bosspeeltuin in het Maximapark in Utrecht heeft tal van houten speeltoestellen. Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen zich hier de hele dag vermaken. Met de waterpomp maak je allerlei beekjes en kun je lekker aan de gang met emmertjes. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn kunnen de ouders rustig iets drinken op het terras aan de Vikingrijn. Mét uitzicht op de Bosspeeltuin.

Natuurkwartier in Nieuwegein heeft volop water. Je kunt eroverheen klauteren, pootje baden, dammetjes aanleggen; waar heb je zin in? In deze natuurspeeltuin kunnen kinderen zich heerlijk uitleven met natuurlijke materialen zoals takken, zand en water. Je kunt er trouwens ook heerlijk hutten bouwen of rustig picknicken. Een top waterspeeltuin!

waterspeeltuinen utrecht

Bij de speeltuin van Griftsteede, in het Griftpark in Utrecht, vind je een grote waterpomp dus spetter en speel erop los! Je kunt ook lekker spelen in de grote, gevarieerde speeltuin of de dieren knuffelen bij de kinderboerderij.

Ook bij de Vleermuisspeeltuin van GeoFort kun je je heerlijk uitleven met water. Iets verder weg, in Herwijnen, maar erg de moeite waard. Het museum van Geofort is namelijk ook zo leuk, er is zoveel te doen voor kids. Er is een heerlijk terras naast de speeltuin, voor wat eten of drinken tussendoor of voor vermoeide ouders terwijl de kinderen nog even doorgaan in de speeltuin.

waterspeeltuinen utrecht

Bij Speeltuin de Kleine Dom in hartje centrum is er ook een waterpomp. Superleuk voor wat afkoeling en speelplezier lekker midden in de stad.

Speeltuin de Pan is een fijne speeltuin in Tuindorp. Lekker ruim, met veel speeltoestellen, schommels, picknicktafels en een kleine zweefmolen. Er is een grote zandbak en in de zomer bij mooi weer een pierenbadje. Ideaal voor de kleintjes om te spelen. 

In Speelbos Gagelbos in Utrecht kun je heerlijk ravotten. Op het speelveld staat een groot klimtoestel waar je eindeloos op kunt klimmen en klauteren. Langs het veld ligt een bos waar je alle materialen vindt om je eigen hut te bouwen. En er ligt een sloot. Wil je die oversteken? Spring over de stapstenen, klim over de touwbruggen, slinger met de kabelbaan of pak het vlot. Een echte waterspeeltuin!

waterspeeltuinen utrecht

En niet te vergeten: De Boswerf in Zeist. In dit natuurspeelbos kun je lekker spelen bij het beekje met een waterpomp, echt een hele fijne waterspeelplaats. En er zijn geheimzinnige bosjes, hutten, heuvels, verstopplekjes, spannende paadjes, dikke boomstammen om in te klimmen en nog veel meer. Trek oude kleren aan en leef je uit in deze leuke waterspeeltuin!

Je ziet het: genoeg waterspeeltuinen in de omgeving! Wil je echt zwemmen? Kijk dan eens bij Zwemmen & strandjes in en om Utrecht voor leuke tips!