Beestachtig leuke familievoorstelling (8+) in de kerstvakantie

29 november 2022
Erik of het klein insectenboek is een muzikale familievoorstelling vol dans, humor en visuele effecten voor iedereen vanaf 8 jaar. HNTjong maakte een geremixte versie van Godfried Bomans’ kinderboek waarin de 9-jarige Erik een wonderlijk avontuur beleeft. Onder leiding van regisseur Noël Fischer wordt er groots uitgepakt. Door de decors, kostuums, ondergrondse wormgaten en video-animaties word je volledig meegenomen in de roadtrip die Erik Pinksterblom maakt.
Erik of het klein insectenboek is van 21 t/m 30 december te zien in Stadsschouwburg Utrecht!
>> Naar Erik of het klein insectenboek

Het verhaal

Erik is een fantasierijk jongetje dat gefascineerd is door insecten. Als hij plotseling zo klein wordt als een vlieg, komt Erik terecht in het stadspark. Hij ontmoet pinnige wespen en een zorgeloze eendagsvlieg, raakt verstrikt in een spinnenweb, wordt gered door een kakkerlak en slaapt in een pension voor gevluchte insecten. Erik ontdekt dat de insecten moeite hebben met overleven. Kan hij zichzelf en de insecten redden?



Het zijn net mensen

Toneelschrijver Jibbe Willems schreef de tekst voor de voorstelling. Hij bewerkte Bomans’ originele verhaal uit 1941 tot een actuele en spannende toneeltekst. Ook voegde hij personages toe. Vuurwantsen bijvoorbeeld, die een streng toelatingsbeleid hanteren in het plantsoen. Maar ook een activistisch lieveheersbeestje en een gestreste slak. Het zijn net mensen…



Op avontuur in de foyers

Het avontuur van Erik gaat door in de foyers waar bezoekers van alles kunnen ontdekken over de wereld van insecten en over thema’s als klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval. Je komt langs installaties van de mier, de bij, de vlinder, de spin, de kakkerlak en de doodgraver, met bijbehorende opdrachten. Hoe kijk jij naar de beestjes uit dat kleine, rijke, maar veelal verborgen insectenleven?



"Ik zie geen steek, maar toch heb ik alles gezien"

Op 30 december om 15.00 uur wordt de voorstelling gespeeld met audiodescriptie voor mensen met een visuele beperking. Er is dan ook een inleiding in de zaal waarbij de belangrijkste spelers hun stem laten horen en alles wat er te zien is, wordt beschreven. Je kunt die dag ook blindengeleidehonden tegenkomen in de zaal, want die zijn dan ook welkom!



Lekker eten in de Schouwburg

Combineer je bezoek aan ‘Erik of het klein insectenboek’ met een diner in Zindering, het restaurant van Stadsschouwburg Utrecht. Of geniet bij een van de middagvoorstellingen van een uitgebreide lunch of high tea in Mevr. Dudok, het café op de begane grond.



Cast en crew

De titelrol wordt gespeeld door acteur/muzikant Billy de Walle. Daarnaast zien we André Dongelmans (de Luizenmoeder), Soumaya Ahouaoui (Marokkaanse Bruiloft), Esther Scheldwacht, Emma Vermeulen, Hein van der Heijden en de dansers Deion Holwijn en Marchano Sarijoen van Illusionary Rockaz Company in de rollen van verschillende mensen en insecten. Choreografie: Shailesh Bahoran.



Veel plezier! Naar de website