6x uitje mét AIRCO

15 juni 2023
Met deze hitte op zoek naar leuke uitjes met airco of fijne plekken waar het lekker koel is? Natuurlijk hebben wij tips voor deze extreem warme dagen! Wij zoeken zelf ook regelmatig de koelte op met onze kinderen.. :)
Kinderuitjes met airco in en om Utrecht

AIRCO uitjes | Tips voor binnenlocaties met warm weer

Op hele warme en zonnige dagen is een plek met airco of een andere locatie waar het koel is soms wel heel erg lekker. Dus wil je even een dagje niet zwemmen maar juist de koelte opzoeken met de kinderen? Check dan onze tips voor deze warme en zomerse dagen!

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht is het heerlijk toeven tijdens de warme dagen. Kies een van de vele leuke familiefilms uit, haal wat lekkers te snoepen en zak lekker weg in je bioscoopstoel! Je kunt bij deze bioscoop tegen een speciaal tarief je auto parkeren en de bioscoop is door de ligging naast Utrecht CS ook met het openbaar vervoer heel goed bereikbaar.

Play-in

Is het te warm voor een bezoek aan een buitenspeeltuin? Neem dan eens een kijkje bij Play-in in Leidsche Rijn. Ze hebben hier niet alleen een leuke binnenspeeltuin, je kunt er ook klimmen en jumpen. Check zeker ook de Arcadehal, de VR games en de EscapeRoom. De fijne airco in dit pand is echt ideaal! Maak je uitje compleet met iets lekkers en een (koud) drankje.Museum Speelklok
Museum Speelklok is gevestigd in een prachtige, middeleeuwse kerk. Ok, hier is geen airco maar het is er op zomerse dagen wel lekker koel! Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek. Doe ook mee met de (gratis) kinderspeurtocht met Orgelaapje Toon. Een tof muzikaal uitje!

Jozef eten & drinken
Geniet samen met je kids op een zomerse dag van een hapje en een drankje bij Jozef eten & drinken. Speciaal voor kinderen is er een mooie speelhoek en zijn er leuke spelletjes te doen. Op de kaart van dit restaurant vind je allerlei lekkere gerechten voor kids: van een sneetje brood met pindakaas, tot yoghurt met huisgemaakte granola en kipnuggets met frites. En ja, er is airco dus het is hier heerlijk koel!

Nationaal Militair Museum
Ook bij het Nationaal Militair Museum is het op zomerse dagen, dankzij hun airco, binnen erg goed uit te houden. Leef je uit in een F-16 simulator, bestuur een tank, leer NATO-taal, maak je eigen buskruit of schakel vijandelijke tanks uit. Een leuk museum voor kinderen die een kijkje willen nemen in de wereld van de krijgsmacht.Bowlen
Wie gooit er de meeste kegels om? Een uurtje bowlen is leuk voor jong en oud! Een uitje naar Mitland Bowling is op warme dagen extra aantrekkelijk want het is er lekker koel. Vergeet niet om vooraf even te reserveren.

Castellum Hoge Woerd
Is het echt te warm? Misschien is het bij de Romeinen wat koeler! Bezoek Museum Hoge Woerd en neem een kijkje in het leven aan boord van een binnenvaartschip, beklim een levensechte wachttoren of duik in de 3D 'tijdvensters' en ontdek hoe het Romeinse Rijk er vroeger uit zag. Kinderen mogen ook zelf meehelpen met archeologisch onderzoek!Veel plezier!