Zwemmen bij de Zeven Stroompjes

1 juli 2018
De Zeven Stroompjes staan al een tijd op mijn wensenlijstje en vandaag komt het er dan echt van. Op een hele zonnige en warme woensdag stap ik samen met mijn dochter Bloeme op de fiets. We gaan naar de Voorveldse Polder, beter bekend als de Zeven Stroompjes in Utrecht. We zijn benieuwd! Vanuit Bilthoven is het een klein half uurtje fietsen, prima te doen.
Zwemmen bij de Zeven Stroompjes
De Zeven Stroompjes ligt in de buurt van de Berenkuil in Utrecht en in de Voorveldse Polder. We fietsen richting restaurant Loft 88, één van onze favo restaurantjes, daar steken we met de fiets het bos in. Als we een klein stukje over een bospaadje hebben gefietst komen we aan. Wat ziet het er leuk uit! En wat een mooi plekje zo vlakbij de stad!


Meertje met eiland
De Zeven Stroompjes bestaat uit een klein meertje met in het midden een eilandje. Het water is niet al te diep, het komt maximaal tot aan mijn knieën. Via een loopbrug, een touwbrug en twee trekvlotten kun je bij het eilandje komen. Of natuurlijk gewoon zwemmend! Het is lekker overzichtelijk en het ziet er zo idyllisch uit! De kinderen leven zich in en om het water helemaal uit. Bloeme vindt vooral het eiland reuze spannend. Ik zit heerlijk in het zonnetje en kan het van een klein afstandje allemaal goed bekijken.

Zeven bochtjes
Voor het plasje ligt een klein zandstrandje. Ideaal voor de kinderen om mooie zandkastelen te bouwen en taartjes te bakken. Wat ik heel erg fijn vind, is dat de rest van het terrein bestaat uit grasveld en enkele bomen. Je kunt daardoor je handdoek lekker op het gras neerleggen en als je wilt de schaduw opzoeken. Op het grasveld staat een grote klimpyramide van touw. Heerlijk voor de kinderen om in te klauteren. Er omheen staan stenen picknicktafels. Hier vandaan loopt ook een stroompje water (via zeven bochtjes!) richting het meertje. Bloeme vindt het ontzettend leuk om de stroompjes te volgen richting de grote plas. We hebben een speelgoed bootje bij ons, dus deze gaat in het stroompje en Bloeme holt er achteraan.De Zeven Stroompjes is echt een verborgen parel! Het is een heerlijke plek om in het water te spelen en in de zon te zitten. Ik vraag me af waarom we hier niet eerder naartoe zijn gegaan. En hoe leuk ik het ook vind om over nieuwe ontdekkingen te schrijven, eigenlijk wil ik deze stiekem voor mezelf houden…

Marloes Roffel / 40 jaar / Bilthoven / getrouwd met Barry / moeder van Bloeme (3,5) / avonturen beleven / nieuwe plekjes ontdekken / zon / lezen / schrijven

Tips: kom lekker met de fiets! Er zijn wel wat mogelijkheden om je auto te parkeren maar dan moet je een stukje lopen. Neem zelf iets te eten en te drinken mee, bij het meertje is niks te koop. En maak je niet ongerust over de wc's, bij het meertje staat een bijzonder schoon toiletgebouw. Dat is dit jaar nieuw geplaatst. En zoek je route via een routeplanner? Houd dan de Voorveldse Polder aan, de Zeven Stroompjes is soms ook vermeld als locatie.

Verzoek vanuit de Gemeente Utrecht: graag zwemluiers gebruiken!

Ben je op zoek naar andere ervaringen? Lees dan onze andere blogs met leuke tips voor zomerse uitjes in en om Utrecht!