• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

De Zeven SlootjesTerug naar het overzicht

De Zeven Slootjes; een heerlijk zwemplekje in Utrecht stad, vooral voor iets jongere kinderen.
Je moet het maar net weten te vinden, maar als je de Zeven Slootjes (ook wel Zeven Stroompjes) hebt ontdekt is het echt genieten op dit mooie strandje! Je kunt dit idyllische plekje met waterspeeltuin vinden middenin het bos in de Voorveldse Polder.

Het water is niet heel diep, ideaal dus voor wat kleinere kinderen! Naast het stromende water is de wiebelbrug een echte hit. Kinderen kunnen heerlijk zandkastelen bouwen en dammetjes rond de stroompjes. Houd je zelf van gras? Er is ook een heerlijk grasveld met plekken in de zon en schaduw. 

Vergeet niet je eigen eten en drinken mee te nemen, je kunt hier niets kopen. Fijn, je kunt hier tegenwoordig ook goed naar de wc. Er is een nieuw toiletgebouw neergezet.

Veel plezier en zie je kids maar weer eens mee naar huis te krijgen..!

Kom lekker met de fiets. Er zijn wel wat parkeermogelijkheden voor de auto maar dan moet je een stukje lopen. Tip voor de route naar deze waterspeeltuin: zoek op Voorveldse Polder (vlak bij Restaurant Loft). Sommige route-apps hebben de Zeven Stroompjes zelfs als locatie opgenomen.

Let op: De zwemwaterkwaliteit van de 7 stroompjes is door poepbacteriën achteruit gegaan. Gebruik van zwemluiers wordt verzocht!
Let op: Check bij langdurige droogte altijd vooraf de waterkwaliteit.

De Zeven Slootjes

Voorveldse Polder (vlak achter manege Groenestyn)
Utrecht
Openingstijden De Zeven Slootjes / Zeven Stroompjes zijn altijd vrij toegankelijk tenzij er een evenement in de Voorveldse Polder is. Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Beleef jouw zomer in Zeist

Beleef jouw zomer in Zeist


Ervaar de schoonheid van de natuur, de ruimte voor cultuur en de gezelligheid van een bruisend winkelcentrum. Allemaal in het groen van de Utrechtse Heuvelrug!

Alle activiteiten in Zeist