Groene tips!Terug naar het overzicht

Met deze tips van De Woudreus kun je rondom je huis van alles ontdekken in de natuur!
Bij De Woudreus organiseren ze regelmatig leuke evenementen, tentoonstellingen en andere activiteiten die iets met de natuur te maken hebben. Nu komen ze met leuke natuurtips voor thuis!

Broeikasje maken
Binnenkort smullen van je home-made groenten? Met je eigen broeikastje wordt dat misschien wel werkelijkheid. Met een plastic mapje, watten en bonen kom je al een heel eind. Binnen de kortste keren groeit jouw boontje uit tot een spektakelstuk. Benieuwt hoe je te werk gaat? Bekijk dan snel de blog!

Tuinsafari
De natuur zit vol met verschillende soorten dieren. Allemaal hebben ze een eigen taak in de natuur. Hoeveel dieren kun jij er vinden? Pak je vergrootglas en ga op onderzoek uit. Verzamelen de diertjes in een glazen potje en inspecteer ze maar eens goed. Als je er eentje herkent kun je die afstrepen van de checklist. Vind ze allemaal!

Begraaf je sok!
Als je iets in de natuur gooit, blijft het meestal nog heel lang liggen. Hoe lang zou je sok erover doen om te verteren? Wat blijft er van over en wat wordt door de beestjes en bacteriën onder de grond opgegeten? Hoe meer leven onder de grond, hoe meer er groeit boven de grond. Begraaf je sok of onderbroek in de tuin of pot, en graaf het na twee maanden weer op. Hoeveel van je sok vind je nog terug?

Deze tips worden verzorgd door De Woudreus, Mec Maarssen, InBredius en De Boswerf.

Klik voor meer info over De Woudreus op de roze button!

De Woudreus

Pieter Joostenlaan 28a
3648 XR Wilnis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toffe uitjes voor een heerlijke nazomer!

Toffe uitjes voor een heerlijke nazomer!

Fijn dat er weer veel leuks te doen is. Hieronder vind je allemaal toffe uitjes en tips voor de komende tijd!

Check onze tips