Kasteel de HaarTerug naar het overzicht

Kom naar Kasteel de Haar en voel je een echte prinses of ridder! Een leuke familie-uitje!
Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw bezocht met regelmaat het kasteel.

Zowel het kasteel als de tuinen zijn een bezoek zeker waard, echt een speciaal familie-uitje!

Wist je dat je ook gezellig kunt picknicken in het park? Neem zelf een mandje mee of koop iets lekkers bij de horeca in het park!

Parkspeurtocht
Houd jij van speuren? Ben je dol op kastelen? En lijkt het je leuk om al spelenderwijs meer te leren over het park en het kasteel? Kom dan speuren met de parkspeurtocht en ontdek de mooiste plekken!

In de tuinen van Kasteel de Haar kan je (samen met je mede-speurder) een spannende speurtocht volgen. Loop langs de mooiste plekjes en ontdek alle leuke weetjes over het kasteel, het park én over de dieren die hier wonen.

Je bent gemiddeld één uur bezig met de speurtocht en komt onder andere langs de rozentuin, het doolhof en het hertenkamp. Leer over het ontstaan en de magie van het park. Tijdens het speuren ga je op zoek naar de antwoorden op verschillende vragen. Nieuwsgierig geworden naar het kasteel? Koop tickets en kom dan gerust binnen om te ontdekken waar de baron en de barones woonden!

De speurtocht is met name geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt +/- één uur. De speurtocht is op dit moment gratis te verkrijgen door tijdens je bezoek een QRcode te scannen.

Klik voor meer info over Kasteel de Haar op de roze button!

Check vooraf altijd even de actuele openingstijden.

Kasteel de Haar

Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Openingstijden Klik door naar de site voor de actuele openingstijden. Prijs Museumkaart is geldig. Klik voor de actuele tarieven door naar de site via de roze button. Het is ook mogelijk om alleen een kaartje voor het park te kopen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

World of Dinos met korting

World of Dinos met korting

Dinofan? Dan mag je de tijdelijke expo World of Dinos in Utrecht niet missen!

Bestel tickets met Kidsproof-korting en stap binnen in een prehistorische wereld!

Korting via Kidsproof