Feest! Weet wat je viertTerug naar het overzicht

Ontdek bij Museum Catharijneconvent alles over de feestdagen. Leuk én leerzaam!
Wie weet nog waarom we Pinksteren vieren? En wat vieren we eigenlijk met Carnaval, Pasen en Sint-Maarten? Waarom wordt er met traditionele feesten altijd hetzelfde gegeten? En welke heilige gaat er schuil achter onze voornaam? Op de familietentoonstelling Feest! Weet wat je viert ontdek je alles over de feestdagen.

Feest! Weet wat je viert
Speciaal voor alle kinderen vanaf 4 jaar is er Feest! Weet wat je viert. Kinderen kunnen hier zelfstandig, maar ook samen met hun ouders of grootouders, (inter)actief de betekenis van feesten ontdekken. Naast de belangrijke christelijke feestdagen komen ook feesten uit andere religies aan bod.

Kinderen kunnen hun kennis van feesten met de digitale feestkalender testen, een computerspel spelen in een echte snackmuur of met elkaar aan de slag gaan in het theater.

Kinderen opgelet: haal bij de kassa een gratis Feestgids op! Dit doe- en kijkboek met spannende opdrachten leidt langs Feest! Weet wat je viert.

Echt een leuk en leerzaam uitje! Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Museum Catharijneconvent

Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Speelwereld Xplore is een jaar open en dat wordt gevierd met het Kidsproof - NMM feest!

Op deze feestelijke middag zijn er extra activiteiten voor avontuurlijke kids en speciale tickets met korting. Vieren jullie het mee?

Meer info en tickets