Slot ZuylenTerug naar het overzicht

Ga mee met de gezinsrondleiding en bewonder de vertrekken van het prachtige Slot Zuylen!
Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners zoals schrijfster Belle van Zuylen. Slot Zuylen bestaat uit het kasteelmuseum, de tuin en het koetshuis. Het museum is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Gezinsrondleiding
Iedere zondag om 14.00 uur is er een speciale gezinsrondleiding. Een gids laat je de vertrekken van het prachtige Slot zien en vertelt daarbij de mooiste verhalen. Natuurlijk mogen kinderen verkleed komen als prins of prinses!

Ook echt de moeite waard
Ooit lag Slot Zuylen middenin het weidse land, ver van de stad Utrecht. Nu ligt het als een groene oase van rust ingeklemd tussen de huizen, de autowegen en het water. In het informatiecentrum Land van Zuylen kun je ervaren hoe dat heeft kunnen gebeuren met behulp van een animatiefilm, verhalentafel, game en een sprekend portret. Kinderen kunnen zo op een leuke en speelse manier meer leren over de geschiedenis!

Museumcafé
In het museumcafé in het gerestaureerde Koetshuis kun je terecht voor fairtrade koffie en thee, biologische sappen, lunch met producten uit eigen tuin, koffie met gebak en high tea.

Tip! Ook alleen een bezoekje aan het koetshuis met het informatiecentrum en het Museumcafé is een heel leuk gezins-uitje. Combineer het bijvoorbeeld met een fietstochtje.

Klik voor meer info door naar de site via de roze button!

Slot Zuylen

Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen
Openingstijden Iedere zondag om 14 uur zijn er gezinsrondleidingen. Op speciale dagen zijn er soms extra rondleidingen voor gezinnen, houd hiervoor de website in de gaten.
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fantastisch gezinsuitje

Fantastisch gezinsuitje

Maak een bezoekje aan Kasteel de Haar deze zomer extra leuk en kies voor een van de gratis speurtochten.

Echt een aanrader!

Bezoek het kasteel