Museum Hoge WoerdTerug naar het overzicht

Benieuwd hoe mensen vroeger leefden? Ontdek het bij Castellum Hoge Woerd!
Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is een archeologisch museum en gevestigd in een modern Romeins fort. Iedere zaterdag en zondag organiseren ze hier toffe rondleidingen en een bezoek aan dit museum is zelfs helemaal gratis.

Over het museum
Tijdens een bezoek aan het museum ontdek je hoe mensen en dieren in de Romeinse tijd leefden. Neem een kijkje in het leven aan boord van een binnenvaartschip, beklim een levensechte wachttoren of duik in de 3D 'tijdvensters' en ontdek hoe een typisch 'garnizoenstadje' aan de grens van het Romeinse rijk er vroeger uit zag. In de ArcheoHotspot kunnen kinderen zelf meehelpen met archeologisch onderzoek, gaaf! 

Iedere dinsdag t/m zondag is er ook een leuke speurtocht. Je gaat met deze speurtocht in en om het hele Castellum op onderzoek uit!

Nog meer te doen
Naast het museum is er op deze mooie locatie nog veel meer te beleven! Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke voorstelingen in theater Podium Hoge Woerd en neem een kijkje bij de stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Er zijn veel verschillende dieren en er worden regelmatig extra kinderactiviteiten georganiseerd. Geniet ook in het CastellumCafé van een warm of koud drankje met iets lekkers. Bij mooi weer is het op het ruime terras echt heerlijk toeven.

Klik voor meer info door naar de website van Castellum Hoge Woerd via de roze button!

Castellum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden Klik door via de roze button naar de website voor de actuele openingstijden. Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Grote Samenspeeldag

De Grote Samenspeeldag

Kom 4 juni naar toegankelijk speelfestival De Grote Samenspeeldag van De Speeltuinbende. Er zijn gave optredens en voorstellingen. Maar kids kunnen ook circustrucs leren, klimmen, suppen, samen spelen, muziek maken en gamen.

Programma en tickets!