Feestje in Romeins fortTerug naar het overzicht

Maak een reis door de Romeinse tijd en vier je feestje bij Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn!
Zo’n 2000 jaar geleden leefden in en rond dit museum Romeinse soldaten en nu is het jouw beurt om hier een spannende tijd te beleven. Vier je kinderfeestje in Castellum Hoge Woerd! Je kunt kiezen uit twee verschillende kinderfeestjes, spannend!

Zoeken, zoeken, zoeken naar de Romeinse munt! (5-6 jaar)
Met een mooie tunica aan gaan jij en je vrienden en vriendinnen luisteren naar een spannend verhaal. Jullie moeten een jongen uit de Romeinse tijd helpen! Hij is zijn geluksmuntje kwijt en die moet ergens in het castellum zijn. Aan het einde van de zoektocht staat er wat lekkers voor jullie klaar. En….iemand wil jullie graag bedanken. Als herinnering aan dit spannende bezoek maken jullie je eigen Romeinse geluksmuntje en nemen deze mee naar huis.

Activeer de Tijdportaal en help Aelius! (7–9 jaar)
Professor Punt heeft een tijdportaal gemaakt waarmee hij in het verleden kan kijken. Samen met hem zien jullie een jongen in de Romeinse tijd die hulp nodig heeft. Jullie kunnen hem helpen door op zoek te gaan naar de codes in het hele castellum. Door de codes te scannen met een tablet en de opdrachten uit te voeren in Romeinse kleding, lukt het vast om alles te verzamelen wat Aelius nodig heeft. Na deze zoektocht staat er wat lekkers voor jullie klaar. Als herinnering aan het bezoek maken jullie je eigen Romeinse geluksmuntje en nemen deze mee naar huis.

Beide kinderfeestjes worden begeleid door een medewerker van een museum. 

Nieuwsgierig geworden? Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Museum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden Vrijdagmiddag, zaterdag en zondag Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buitenseizoen bij het NMM

Buitenseizoen bij het NMM

Ga klimmen en klauteren in de speeltuin, beklim de trappen van Gebouw '45 en word beloond met een geweldig uitzicht plus test je rij-skills in een mini-jeep of mini-tank. En er is nog veel meer te doen bij het Nationaal Militair Museum!

Stoer uitje