20x de leukste najaar jeugdvoorstellingen in de Zwolse theaters

28 september 2023
Zijn jullie als gezin ook zo dol op voorstellingen? Pak je agenda er dan maar even bij. Wij hebben samen met de Zwolse theaters de leukste kindervoorstellingen per maand op een rij gezet voor dit najaar. Voor de allerkleinsten, maar ook voor de tieners. Ontdekken maar! Tip! Nieuw bij de Zwolse Theaters, Peuters in de Paap!
Nieuw bij de Zwolse Theaters, Peuters in de Paap! Speciaal voor de allerkleinsten. Kom met je peuter de magie van het theater ontdekken.

Potje 2+ | 15 okt
Potje! Een klassieker op het gebied van zindelijkheidstraining maar dan met verhalen, grapjes, samen zingen en muziek in het theater. Fijn voor de allerkleinsten en onderdeel van Peuters in de Paap actie!
Ontdek met je peuter.

Oma 3+ | 12 nov
Door de ogen van Misha is oma een oude vrouw die moeilijk loopt. Misha ziet oma langzaam transformeren in wie ze vroeger was. Een acrobate en danseres. Dus dat allemaal wás en ís oma!
Beeldend theaterverhaal

Oei, oei.. 3+ | 11 feb
Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Een peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Hoe dat afloopt? Ontdek het zelf met je peuter(s). 
Wat baby's betekenen

Was 2+ | 17 mrt
Per week doen we in NL gemiddeld 3,6 keer de was. Voor kinderen zit de was, de wasmand en de wasmachine vol leven! En zo ook in 'WAS'; een non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse.
Met theaterspeeltuin vol was mogelijkheden 

in het theater

Voorstellingen oktober & herfstvakantie 2023

🍂 De herfstvakantie zal ons trakteren op knusse middagen in het theater, waar we kunnen genieten van hartverwarmende verhalen en prachtige uitvoeringen. De geur van herfstbladeren zal de lucht vullen terwijl we ons onderdompelen in de creatieve wereld van het theater.

Be Kind 6-18 mnd | 22 okt

Be Kind is een intieme theaterervaring voor baby's van 6 tot 18 maanden en hun ouders. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuiglijke reis.
Circustheater voor de allerkleinsten

Rappe de rots 4+ | 23 okt
Voor Rappe is rennen het antwoord op alle vragen. Als hij rent, voelt hij zich sterk, komt hij altijd op tijd en kan niemand hem pakken. Hij blijft maar gaan. Tig keer de wereld rond. Tot hij op een dag BAM! tegen Rots aan botst ...
Een poëtische voorstelling

Benno 8+ | 25 okt
In jeugdopera Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn. Voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd.
Een muziekaaltheaterverhaal

Meester Kikker 5+ | 27 okt
Meester Kikker is een gloednieuwe musical voor iedereen vanaf 6 jaar, naar het boek van Paul van Loon. Na het succes van het boek en de film komt dit spannende en grappige verhaal naar Schouwburg Odeon! Die willen jullie niet missen.
Een groot avontuur


Voorstellingen november


Ik...eh ik 6+ | 5 nov
Wat als je hoofd overloopt van zelfkritiek, ambitie en perfectionisme? Je wilt te snel, te veel en vooral ook nog alles goed doen. Falen is geen optie. Langzaam verlies je grip op wat logisch is en begint je wereld ondersteboven te keren.
Bekroonde muziektheater

Mega Mindy 4+ | 19 nov
Mega Mindy's grote liefde, de stoere politieman Toby, is bijna jarig! En ze heeft een prachtige verrassing voor hem. Maar het feest dreigt in het water te vallen, wanneer het dorp overspoeld wordt door diefstallen...
Met Meet & Greet 

in het theater kerstvakantie

Voorstellingen december & kerstvakantie 2023

🎄 En dan, terwijl de kerstvakantie nadert, wacht ons een speciale traktatie. Het theater zal bruisen van magie en verwondering, met betoverende kerstvoorstellingen die ons allemaal betoveren, jong en oud.

de BAAs 5+ | 10 dec
Het wordt tijd de rollen om te draaien. Het is het startschot van een machtsstrijd die zich niet tot A. en haar poedel beperkt. Eerst de muzikant, dan een agent en tenslotte het hele publiek wordt meegesleurd in de eeuwige kwestie: wie is hier de baas?

Swan Lake 6+ | 28 dec
Introdans presenteert opnieuw een bekende, alom geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie voor de hele familie. Swan Lake is een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ‘ballet der balletten. Een groots levendige voorstelling. Een klassieke parel.

Kerstverhaal van meneer van Kampen 4+ | 29-30 dec
Dit verhaal gaat over een heel rijke man. Zijn naam is Jan Kampen. Hij is de rijkste man van het land en woont in een prachtig, groot huis. En hoewel hij al heel veel geld heeft, wil hij steeds meer geld. Deze voorstelling is een bewerking van het verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. A Christmas Carol.

Koning Willem 4+ | 29 dec
Iedere dag trekt de koning door het land met zijn karavaan: een oude gammele koets, een ridder op de bok en twee paarden ervoor. Achter de koets bungelen drie wagonnetjes. Als de koning iets ziet wat hij hebben wil, steekt hij zijn arm uit het raam, wijst het aan en zegt: ''ik wil 'm!'' Doe jij mee in het verhaal? 

De Efteling 5+ | 30 dec
Zing en dans mee tijdens deze vrolijke, interactieve familie-musical en ontdek samen hoe het is om groot of klein te zijn! Vanuit het Sprookjesbos in de Efteling komen Klein Duimpje, Heks, Wolf, Roodkapje, Assepoester & Draak. Groot, groter, allergrootst! 

Meisje met de zwavelstokjes 4+ | 30 dec
Een beeldschoon winters sprookje. Over een meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt verschijnt een droombeeld, een stille wens. Winters sprookje

Nijntje de musical 2+ | 4 jan
Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Kom kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt. Zing & dans mee.

Anders is een hele normale Zweedse voornaam 6+ | 5 jan
Anders is een hele normale Zweedse voornaam van Theater Artemis stelt de vraag waarom we de dingen noemen zoals we ze noemen. Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Stel je eens voor wat er gebeurt als die afspraken er niet meer zijn? Niets is wat het lijkt.

En daar heb je het, het einde van onze reis door de magische wereld van de Zwolse theaters, gevuld met betoverende kindervoorstellingen, lachen, ontroering en spektakel. Terwijl we ons klaarmaken voor het komende seizoen, kunnen we niet wachten op wat er nog meer te ontdekken valt!

Of je nu een fan bent van komische kindervoorstellingen, klassiek theater of moderne kunst, de Zwolse theaters hebben voor ieder wat wils. Dus, laten we blijven genieten van deze culturele parels in onze stad, en laten we de komende vakantieseizoenen vullen met de magie van het podium.

Liefs, Denise & Co.

Naar de website