22x de leukste najaar jeugdvoorstellingen in de Zwolse theaters

5 september 2022
De voorpret, het samen in de zaal zitten, samen genieten van iets bijzonders en daarna lekker napraten; naar het theater met je kind is een geweldig uitje! Dit zijn de leukste voorstellingen in Zwolle voor de komende tijd!

September


PAW Patrol | 10-11 sep

Geen klus te groot, geen pup te klein… Deze unieke voorstelling boordevol avontuurlijke actie, energieke liedjes en humor is geschikt voor de hele familie én een mooie eerste kennismaking voor kinderen met live-theater.
Na afloop op de foto 

Jongen van Glas 6+ | 11 sep
Jongen van glas is een voorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang?
Naar de premiere

Weet je nog Sammie? | 24-25 sep
Hoe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? En welke kleur heeft verdriet? 'Weet je nog Sammie?' is een speelse, muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden. Voor kids vanaf 6 jaar.
Wat trootst betekent

Dik & Pier 7+ | 30 sep
Twee grote kerels met allerlei instrumenten. Dik en Pier zijn beste vrienden. Ze zijn altijd samen. Ze kletsen, spelen en lachen. Ze zingen uit volle borst, en meezingen mag. Een verhaal met vrolijke én serieuze liedjes!
Voor kinderen 7+ en iedereen 
Oktober & Herfstvakantie


Checkpoint 8+ | 16 okt
Gaaf! Checkpoint Theater is terug met de grootste en vetste show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. In de herfstvakantie in theater de Spiegel!
Vetter dan ooit 

Waanzinnige Boomhut |19 okt
Ze zijn weer terug! Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. Met zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. Een wortelkanon met raketaandrijving, een vliegende gebakken-ei-auto en veel meer!
Ontdek met ze mee! 

Juffenballet 6+ | 23 okt
De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?
Een avonturenverhaal 

Ravi de robot 5+ | 29 okt
Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Een echte robot neemt je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en jij niet meer weet, wie bestuurt.
Vol gadgets! November


Thuis 2+ | 6 nov
Thuis is een betoverende solovoorstelling waarin Anastasiia u meeneemt in de door haarzelf geïllustreerde wereld met mime en geprojecteerde animaties.
Mime Wave 

Het Kado 6+ | 6 nov
Het Kado - Als Het Ware is een spannende toneeltrip waar broer en zus elkaar naar hartenlust tarten en verrassen. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd.
Een ode aan het wachten

Premiere - Fakking Triest! 9+ | 4 nov
Hoe deel je verdriet als je daar geen woorden voor hebt geleerd? Als het gevoel zo groot is dat je je afsluit voor anderen en dat wat je vreugde en warmte bracht verdwenen is? Fakking Triest! gaat over hoe je omgaat met eenzaamheid en isolatie. Als je niet weet hoe je verdriet een plek moet geven en als alles om je heen het alleen zijn uitzichtloos maakt.
Hoe gaan drie vrienden hier mee om 


December & Kerstvakantie


De hond die licht gaf 6+ | 10 dec
De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een familievoorstelling, vol muziek en zang, poppenspel en uitvindingen.
Op de zolderkamer 

Kikker is verliefd 3+ | 17 dec
In de spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical 'Kikker is verliefd!' duiken jullie mee met Kikker en zijn vriendjes in een vrolijk muzikaal avontuur! Het is een magische mooie poppenvoorstelling met veel interactie en humor.
Met Meet & Greet 

Wie jij dan wel niet bent 9+ | 18 dec
Ontregelend uurtje denk-spektAkel voor iedereen vAnAf 9 jAAr. Maar dan horen ze de stem van Prinses Amalia. "Wie ben ik?" vond ze een ziek moeilijke vraag en ze heeft besloten deze Theatertour op eigen wijze vorm te geven. De vraag die ze ons wil voorleggen:
Kan je kiezen wie je bent? 

De Rode Sneakers 6+ | 28 dec
De rode sneakers is een eigentijdse bewerking van het Andersen sprookje 'De rode schoentjes'.
Een hartverwarmende voorstelling boordevol betoverende liedjes, adembenemende zandtekeningen en een spannend verhaal voor jong en oud! Komen jullie ook?
Een muzikale luistervoorstelling 

De Toren... 8+ | 28 dec
De Toren van Archidor is een fantasievolle voorstelling over moed, vriendschap, verraad en vertrouwen. Een voorstelling met alle elementen die In de Ban van de Ring, Harry Potter en de Kronieken van Narnia zulke magische verhalen maken.
Humor, spanning & interactie 

Meneer Anansi Vertelt | 29 dec
Kom luisteren hoe Anansi de vreselijk vervelende Bigi Kaaiman te grazen neemt. Iedereen klaagt dat Bigi Kaaiman in hun oren, neus of billen hapt. Gewoon voor de grap. Wie vindt dit nou leuk? NIEMAND toch? Anansi weet hier wel raad mee..
Doe jij mee in het verhaal? 

Assepoester 4+ | 29 dec
In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven. Een flinke doses humor zal niet ontbreken in deze musical. Deze familiemusical is een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!
Met verkleedwedstrijd 

Als het sneeuwt 2+ | 29 dec
Als het sneeuwt is een aanstekelijke, grappige voorstelling over flexibel blijven in moeilijke tijden. Over de droom van de reiziger. Deze voorstelling speelt zich af in en om een levensgrote sneeuwbol.
Sprookjesachtige droomreis 

De drie biggetjes 3+ | 30 dec
Een muzikaal verhaal in een dynamisch decor, gespeeld met de directe kracht van professionele handpoppen. Sfeervolle muziek, humor en spanning zorgen voor de juiste sfeer. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen?
Poppentheater 

Wakkerland 8+ | 30 dec
Wakkerland is een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur. In het decor vol visuele verrassingen luistert het publiek via een koptelefoon naar een spannend, theatraal hoorspel.
Wakkerland komt tot leven Naar de website